Türkiye (Son Dakika) Başkent için kuvvetli fırtına uyarısı

Başkent için kuvvetli fırtına uyarısı

Paylaş
Başkent için kuvvetli fırtına uyarısı

Ankara Valiliği’nce kentte bugün ( 6 Ocak Pazartesi) için kuvvetli fırtına beklendiği belirtilerek, olası soba ve doğal gaz zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gün içerisinde de İstanbul, Adana, Mersin ve Balıkesir için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapmıştı.

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre bugün Ankara ve çevresinde fırtınanın saatte 50-80 kilometre şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğal gaz zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusu kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Adana, Mersin ve Balıkesir için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'da görülecek olan sağanak yağışların, İstanbul il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde (Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas, Gönen) Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.