Ankara Başkentli çocuklar 'Scooter ve Bisiklete Binme Etkinliği'nde buluştu

Başkentli çocuklar 'Scooter ve Bisiklete Binme Etkinliği'nde buluştu

Paylaş
Başkentli çocuklar 'Scooter ve Bisiklete Binme Etkinliği'nde buluştu

Başkentli çocuklar 'Scooter ve Bisiklete Binme Etkinliği'nde buluştu

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi küçük yaşta sporu sevdirmek ve alışkanlık haline dönüşmesini sağlamak amacıyla çocuklar için 'Scooter ve Bisiklete Binme Etkinliği' düzenledi.
EGO Genel Müdürlüğü tarafından Altınpark'ta gerçekleşen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü üyesi çocuklara, 'güvenli sürüş' eğitimi de verildi. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş'ın da katıldığı etkinlikte çocuklar, hem scootera bindi hem de bisiklet yarışmalarıyla eğlenceli bir gün geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüplerine üye 6-12 yaş arası yaklaşık 100 çocuğun ailesiyle birlikte katıldığı etkinlikte, Bisiklet Hareketi Derneği eğitmenleri tarafından çocuklara güvenli bisiklet sürüşü uygulamalı olarak anlatıldı. Başkent'te daha sağlıklı bir nesil yetiştirmeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Alkaş, "Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın gerçekten sağlıklı yetişmesini istiyoruz. Genç yaşta şeker, kalp, tansiyon hastası olmalarını istemiyoruz. Obeziteye savaş açıyoruz. Çocuklarla birlikte çok daha sağlıklı bir Ankara'yı planlayacağız" dedi.
Bisiklete ve scootera binerek spor yapan 10 yaşındaki Beraysu Kaya da, "Hareket etmek sağlığımız açısından çok önemli. Bu yüzden bence biz küçükler okula bisikletle gidip gelebiliriz. Büyükler de işe bisikletle gidebilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı