Ankara Başkent'te metro istasyonlarına 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları'

Başkent'te metro istasyonlarına 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları'

Paylaş
Başkent'te metro istasyonlarına 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları'

Başkent'te metro istasyonlarına 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları'

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından metro istasyonlarına annelerin özel ve acil zamanlarında kolaylık sağlayacak 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları' açıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla Kızılay, Keçiören, Sincan ve Batıkent metro istasyonlarına 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları' açıldı. Açılan 'Bebek Bakım ve Emzirme Odaları', 06.00-01.00 saatleri arasında annelerin kullanımına sunuldu. Günlük yolcu kapasitesi 450 bin kişiye ulaşan metrolarda özellikle bebeklerinin altını değiştirmek ya da emzirmek için yer bulmakta zorlanan annelere büyük kolaylık sağlayacak.
2 tane torun sahibi olan Nermin Önder (54), "Biz de metroyla bir yere giderken bebeklerin ihtiyaçları olduğunda bu odaları kullanmaya başladık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Başkan Yavaş'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Hatice Kılıç (23) ise, "Bebeği emzirme ve alt değiştirme durumunda büyük kolaylık oldu. Bütün metrolarda olmasını temenni ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı