Gündem Başkentte otobüs çilesi vatandaş kamerasında

Başkentte otobüs çilesi vatandaş kamerasında

Paylaş
Başkentte otobüs çilesi vatandaş kamerasında

Ankara'da halk, ulaşıma yapılan zamları eleştirirken bir de bozuk otobüsleri kullanmaya mecbur kalıyor. İşte vatandaş kamerasından başkentin otobüs çilesi

Ankara'da, başkente yakışmayan bir ulaşım skandalına imza atıldı. Soğuk kış günlerinde bir otobüs, arıza nedeniyle kapanmayan kapısına rağmen yolcu taşımaya devam etti.

Haberin Devamı

Başkent'te ulaşıma yapılan zamlar her akşam Kızılay Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan Ege Mahallesi duraklarında protesto ediliyordu. Eylemciler, yapılan zamların geri alınmasını isteyerek yaptıkları eylemlerden sonra oldukça eski otobüslerin sefere çıktığını ve can güvenliklerinin olmadıklarını dile getirmişlerdi. Bir yolcu ise bu iddiaları kanıtlar nitelikte görüntüler çekti.

Eski otobüste yolculuk sırasında otobüsün kapısı arıza nedeniyle kendi kendine açıldı. Otobüs bir süre bu şekilde yoluna devam etti. Yolcuların görüntü aldığını fark eden şoför, otobüsü yolun kenarına çekerek kapıyı tamir etmeye çalıştı. Otobüs şoförü bir anda ne yapacağını şaşırdı. İlk önce kapıyı sert bir şekilde kapatmaya çalıştı ama kapı bir türlü kapanmadı. Ardından güzergah gösteren tabelalarla kapıyı sıkıştırmaya çalıştı ama o da bir sonuç getirmedi. En son otobüsün elektrik aksamıyla da uğraşan otobüs şoförü, bu da sonuç vermeyince kapısı açık bir şekilde yola devam etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

“KAPIYI BEN TUTUYORUM SEN GİT”

Kapıyı tamir edemeyen otobüs şoförünün imdadına, işine yetişmek için uğraşan bir yolcu yetişti. Yolcunun çözümü ise “Tamam ben kapıyı tutuyorum, sen git!” oldu. Yaşlı bir yolcu, "Melih Gökçek sağ olsun böyle çok güzel arabalar gönderiyor," şeklinde tepkisini gösterdi.

Şoförün ise "Aslında bu şekilde gidemem ama ne yapayım," demesi dikkatlerden kaçmadı. Yolcular “Oy zamanı geldi mi ayrım yok. Vatandaşa hizmet için geliyorlar, ama bize layık gördükleri hizmet bu. Bir de kapıları tutması için adam göndersin,” diyerek tepkilerini gösterdi.