Antalya Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, Ispartalı öğretmene

Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, Ispartalı öğretmene

Paylaş
Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, Ispartalı öğretmene

Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, Ispartalı öğretmene

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - EĞİTİM İş Antalya Şubesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında her yıl düzenlenen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, bu yıl Ispartalı öğretmen ve Eğitim İş'in kurucu genel başkanı Dr. Niyazi Altunya'ya (77) verilecek.
Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Isparta'nın Sütçüler ilçesi Hacıahmetler köyü doğumlu olan Dr. Niyazi Altunya'nın, Isparta Gönen İlköğretmen Okulu, Gazi Eğitim Enstitüsü Eğitim Bölümü (1968) ile Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü bitirdiğini, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yüksek lisans, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora yaptığını söyledi.
Hakkari, Isparta, Manisa gibi Türkiye'nin birçok ilinde öğretmenlik yapan Dr. Altunya'nın, değişik fakültelerde Anayasa Hukuku, Türk Eğitim Tarihi ve Öğretim Yöntemleri dersi verdiğini de belirten Iltar, 28 Mayıs 1990'da kurulan 'Eğitim İşkolu Kamu Görevlileri Sendikası'nın (Eğitim-İş), kuruluşundan 27 Ocak 1995'e kadar genel başkanlığını yaptığını kaydetti.
Dr. Niyazi Altunya'nın, 'Eğitim Sorunumuza Kuşbakışı', 'Köy Enstitüsü Sisteminin Düşünsel Temelleri', 'Eğitimde Geleceğe Bakış, Anayasa Hukuku Açısından Türkiye'de Eğitim ve Öğrenim Hakkı' gibi eserleri olduğunu da dile getiren Fatin Iltar, millet mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmen unvanı verilişinin 91'inci yıl dönümünde, 11'inci Başöğretmen Onur Ödülü'nün, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar ve yayınlarıyla destek veren Dr. Niyazi Altunya'ya verileceğini kaydetti.
Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü töreni, 24 Kasım saat 19.30'da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.
Önceki yıllarda Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tansel Çölaşan, Birgül Ayman Güler ve Uğur Dündar gibi isimler layık görülmüştü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı