Adana Başsavcı Gümüş: Barış ve huzurun en güçlü teminatı adalettir

Başsavcı Gümüş: Barış ve huzurun en güçlü teminatı adalettir

Paylaş
Başsavcı Gümüş: Barış ve huzurun en güçlü teminatı adalettir

Başsavcı Gümüş: Barış ve huzurun en güçlü teminatı adalettir

ADANA, (DHA)- ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, toplumsal barış ve huzurun en güçlü teminatının adalet olduğunu söyledi.
Başsavcı Bilal Gümüş, 2021-2022 adli yılının açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gümüş, adaletin tecellisi için fedakarca çalışan hakim, savcı, avukat ve adalet personelinin, yeni bir adli yıla başlamanın heyecanını yaşadığını belirtti. Gümüş, topluma güven veren, erişilebilir adalet sisteminin tesisi için mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan adalet teşkilatının tüm mensuplarına, yeni dönemde başarılar diledi. Adalet teşkilatının en temel görevinin hiç şüphesiz adalete olan güveni sağlamak ve topluma kusursuz adalet hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Gümüş, "Adalet, toplumsal barış ve huzurun en güçlü teminatıdır. Unutulmamalıdır ki; adalet arayan herkesin sığınacağı yegane kapı adalet kapısıdır. İster mağdur ister suçlu olsun bu kapıdan herkes hak ettiğini alarak ayrılmalıdır. Adalet teşkilatı olarak ortak gayemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adalet ve hukukun üstünlüğünü sağlamak olacaktır. Adalete olan güven, ancak bu şekilde artarak devam edecektir" dedi.
Adana Adliyesi'nin, geçtiğimiz nisan ayından itibaren, Adana halkına daha iyi koşullarda hizmet vermek adına, günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak inşa edilen yeni hizmet binasına taşındığını hatırlatan Gümüş, şöyle konuştu:
"16 bloktan oluşan ve Türkiye'nin en büyük üçüncü adliyesi olan Adana Adalet Sarayı; 209 Cumhuriyet Savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme salonu, 119 çok amaçlı odası, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeteryası, bebek bakım odası, kuaförü, kütüphanesi, 400 kişilik konferans salonu, 1602 araç kapasiteli otoparkı, PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak donatılarıyla adalete erişimi kolaylaştıracak, hizmet kalitesini ve verimliliği artıracaktır.
Adana Adliyesi olarak 188 hakim, 122 Cumhuriyet Savcısı ve yüzlerce adalet personelimizle yeni adli yılda da hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden; milletimizin adalet beklentisini etkili ve süratli bir biçimde yerine getirmek amacıyla hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı