Gündem Başsavcı ile ilgili sosyal medya paylaşımları yapan avukat tutuklandı

Başsavcı ile ilgili sosyal medya paylaşımları yapan avukat tutuklandı

Paylaş
Başsavcı ile ilgili sosyal medya paylaşımları yapan avukat tutuklandı

İzmir'de, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan avukat tutuklandı

Avukat Ayşe Rabia Y, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından, Facebook hesabından, ’Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları üç beş çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, gerçek FETÖ’cüleri akla, ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun’ paylaşımında bulunmuştu.

"YAKINIMI KASTETTİM" DEDİ


Tepkilerin artması üzerine açıklama yapan Ayşe Rabia Y, paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Özel sayfamda yaptığım paylaşımımda isim yoktu. Başsavcı Alper’i kastetmedim, bir yakınımı kastettim. Amaç dışına çıktı, yanlış anlaşıldı. Ben de Başsavcı Bey’in ölümüne bir insan ve hukukçu olarak üzüldüm. Paylaşım yanlış anlaşıldığı için kaldırdım" demişti.




GÖZALTINA ALINMIŞTI


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paylaşım üzerine soruşturma başlatmıştı. Ayşe Rabia Y, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) propagandasını yaptığı ve örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 11 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. Ayşe Rabia Y, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.


TUTUKLANDI


Cumhuriyet savcısına ifade veren Ayşe Rabia Y, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

FETÖ'CÜLERİN AVUKATLIĞINI YAPMIŞ


Tutuklanan avukat Ayşe Rabia Y.’nin, 15 Temmuz’dan hemen önce boşandığı eşinin KHK ile üniversiteden atıldığı, çocuklarının FETÖ’yle bağlantılı okullarda okuduğu, yine Bank Asya’da da hesap hareketlerinin bulunduğu, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen Denizli eski Rektörü Hüseyin Bağcı, tutuklu genel sekreter Kenan Çoyan gibi isimlerin avukatı olduğu ortaya çıktı.





Başsavcı'nın ölümüyle ilgili soruşturmada flaş gelişme


Mustafa Alper zeybek oynuyor! Başsavcı'dan bu görüntüler kaldı


Başsavcı ve şoförünün hayatını kaybettiği kazada gözaltı