Gündem Başsavcı Vekili, MİT iddialarını doğruladı

Başsavcı Vekili, MİT iddialarını doğruladı

Paylaş
Başsavcı Vekili, MİT iddialarını doğruladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığı iddialarını doğruladı. Dün akşam, konuyla ilgili olarak 'Öyle bir şey yok' demişti

İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekili Seçen, "MİT müsteşarı Hakan Fidan ve iki eski MİT yöneticisi telefonla çağrıldı" dedi.

Haberin Devamı

Dün gündeme bomba gibi düşen iddialardan hemen sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, bir savcının, böyle bir soruşturma yapması halinde başsavcıya bilgi vereceğini ifade ederek, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı bunu gerektiriyor. Ancak bir bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Bilginin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline de verilmesi gerekirdi. Bu bilgi verilmedi bize. Eğer bu haber doğruysa, o zaman bizlere bilgi verilmeden yapılmış demektir'' diye konuşmuştu.

''Peki sizin haberiniz olmadan çağrılmış olabilir mi?'' sorusuna karşılık da Başsavcı Çolakkadı, ''Duymadığımız bir şeye nasıl 'var' diyelim? Önemli konularda normalde bilgi verilir. Savcı önemli kabul etmemişse bilemem tabii'' yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

Bugün iddiaları kabul eden ve MİT müsteşarı Hakan Fidan ile iki eski MİT yöneticisinin ifadeye çağrıldığını açıklayan, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ise dün akşam saatlerinde konunun doğru olup olmadığı yönündeki sorusulara karşılık, ''Öyle bir şey yok'' ifadesini kullanmıştı.