Antalya Başsavcıdan adli yıl açılış mesajı

Başsavcıdan adli yıl açılış mesajı

Paylaş
Başsavcıdan adli yıl açılış mesajı

Başsavcıdan adli yıl açılış mesajı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başsavcı İnal, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Devletin temelini oluşturan ana güçlerden biri de yargı erkidir. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde temel hak ve özgürlüklerin korunması ve adaletin sağlanabilmesi, ancak yargısal faaliyetlerin eksiksiz bir şekilde zamanında yürütülmesi ile mümkün olmaktadır.
Güvenilir ve hızlı bir şekilde tesis edilen adaletin toplumsal barış ve huzurun en güçlü teminatı olduğu bilinciyle, şimdiye kadar olduğu gibi 2021-2022 adli yıl döneminde de tarafsız, bağımsız, hızlı, etkin ve verimli bir şekilde, aziz milletimize adli hizmetleri vermeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, adaletin tecellisi için fedakârca çalışan hakimlerimiz, cumhuriyet savcılarımız, avukatlarımız, adliye ve ceza infaz kurumları personelimizin yeni adli yılını kutluyor, yeni adli yılın vatandaşlarımıza, adliyemize, ülkemize ve tüm yargı camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Başta yargı mensubu şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad eder, Türk yargı teşkilatımızdan emekli olan ve halen görevi başında olan tüm meslektaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma saygılarımı sunarım."



Haberin Devamı