Türkiye (Son Dakika) Basur yüzünden kendisine bıçak sapladı!

Basur yüzünden kendisine bıçak sapladı!

Paylaş
Basur yüzünden kendisine bıçak sapladı!

Basur veya hemoroid toplum içerisinde itiraf etmesi güç bir hastalık olarak günümüzde pek çok kişinin başını ağrıtıyor. Tedavisinin kesinlikle bir doktor tarafından yapılması gereken bu hastalığı kendi kendine tedavi etmeye çalışanların başına kötü şeyler gelebiliyor. Bunun son örneği Çin'de yaşandı

Basur makat bölgesinde bulunan toplardamarların varis gibi genişlemesi sonucunda oluşan bir rahatsızlık. Genelde fazla alkol tüketimi, acı/baharatlı yiyeceklerin sık tüketimi gibi sebeplerden oluşan bu hastalık, makat bölgesinde kanamaya sebep olması sebebiyle toplumda genel olarak bir utanma sebebi olarak görülüyor. Pek çok basur hastası utandığı için doktora gitmek yerine, internet ve başka kaynaklardan öğrendikleri son derece tehlikeli yöntemlerle kendilerini tedavi etmeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Çin'in Hangzhou şehrinde yaşayan 54 yaşındaki Kao adlı bir adam yaklaşık 10 yıldır makat bölgesinde acı hissettiği için hemoroid olduğundan şüpheleniyor ancak utandığı için doktora gitmiyordu. Sonunda bu rahatsızlığını sağdan soldan duyduğu bilgilerle kendisi tedavi etmeye karar verdi. 7 Ekim günü kolları sıvadı ve tam anlamıyla bir facianın kurbanı oldu. İş yerini arayan Kao, iş arkadaşına "Bugün işe gelemeyeceğim çünkü popoma bir kılıç saplandı" dedi.

Hayır Kao işten kaytarmak için saçma bir yalan söylemiyordu. Çin'de teknik olarak 10 santimden büyük uzunluktaki bıçaklar kılıç sınıfına giriyor. Bizim çakı olarak tabir ettiğimiz bir cisim Kao'nın poposuna saplanmıştı ve bunu kendisi yapmıştı! Run Run Shaw Hastanesi'ne kaldırılan zavallı Kao, poposuna saplanan çakıyla oldukça uzun bir süre beklemek durumunda kaldı. Kao bu sırada çevresini saran gazetecilere verdiği cevaplarda, çakıyı kendisine nasıl sapladığını şöyle anlattı. "Hemoroid'i ısıttığım çakıyla kesip alacaktım. Bir aynayı yere koyup üstüne çömeldim, böylece yaptığım şeyi rahat görebilecektim. Tam kesme işlemine başlayacaktım ki ayağım kaydı ve çakının üstüne oturdum."

Haberin Devamı

Bu feci kaza, Kao'nun bir doktora gidip tedavi olması halinde duyacağı utançtan çok daha büyük bir utanç yaşamasına sebep oldu. İşin trajik tarafı ise birkaç gündür hastanede yatmakta olan Kao'nun doktoru onu tedavi ettikten sonra aslında hiç hemoroidi olmadığını ona açıkladı! Aslında Kao eğer 10 yıl içerisinde doktora gitmiş olsaydı basit bir ilaç tedavisiyle giderilebilecek bir makat sorunu vardı! Olmayan bir hemoroid yüzünden poposuna çakı saplayıp dünyaya rezil olan Kao, umarız benzer hataları yapmak üzere olan pek çok insana ibret olur. Kao şu sıralarda sosyal medyada "Bay Hemoroid" olarak yıllardır korktuğu rezil olma durumunun çok daha ötesinde bir kabus yaşıyor.