Ekonomi Başvuru gerekmiyor! 2 milyon haneye 1.000'er lira destek

Başvuru gerekmiyor! 2 milyon haneye 1.000'er lira destek

Paylaş
Başvuru gerekmiyor! 2 milyon haneye 1.000'er lira destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında toplam 2 milyarı bulacak destek yapılacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yazılı açıklama yaparak düzenli sosyal yardım yapılan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 1.000’er lira nakdi destekten faydalanacağını bildirdi. Yapılacak toplam ödeme 2 milyarı bulacak.

Haberin Devamı

Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin bu ayın sonunda başlayacağını kaydetti.

"Müjde niteliğinde bir karar aldık"

Emeklilere 2018’den itibaren dini bayramlarda 1.000 lira ikramiye vermeye başladıklarını da hatırlatan Bakan Selçuk, “Bu konuda önümüzdeki Ramazan Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldık. Emeklilerimize, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken 1.000’er liralık bayram ikramiyesini nisan ayında vereceğiz” dedi. Selçuk, en düşük emekli aylığının 1.500 liraya yükseltildiğini, 76 yaş üzeri emeklilerin istemesi halinde maaşlarının evde ödenebileceğini hatırlattı.