Merkez Batı Sahil Bandı’na yeni düzenleme

Batı Sahil Bandı’na yeni düzenleme

Paylaş
Batı Sahil Bandı’na yeni düzenleme

Batı Sahil Bandı’na yeni düzenleme

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Batı Sahil Bandı 17 Ağustos Parkı içinde bulunan tesislerin kentsel tasarım projeleri ile yenileceğini söyledi.

Yapılan düzenleme ve peyzaj çalışmalarının ardından Yalovalı vatandaşların tercihleri arasında yer alan Doğu Sahil Bandı’ndan sonra Batı Sahil Bandı’nda da çalışmalar hız kazandı. 17 Ağustos Parkı dolgu alanı üzerindeki tesisler için yapılan projeler tamamlandı. Projelerin tamamlanmasının ardından Batı Sahil Bandı estetik bir görünüme kavuşacak.

“BATI SAHİL BANDI İÇİNDE PROJELERİMİZİ BAŞLADIK”

Yapılan projeler ve çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Güleç, “Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yapmış olduğumuz düzenlemelerin ardından güzel bir görünüme kavuşan Doğu Sahil Bandı’nda olduğu gibi Batı Sahil Bandı için de projelerimize başladık. İlk olarak 17 Ağustos Parkı dolgu alanı üzerinde bulunan tesislerin projelerini hazırladık. Bu projeleri kamuoyu ve esnafımızla paylaşacağız. Hemen akabinde ise çalışmalarımıza kısa süre içinde başlayacağız. Kentsel tasarım projelerimizin bitimiyle bu alan estetik, doğal renk malzemelerin kullanıldığı bir alan olacak. Yapılacak olan yeni düzenlemeler sonrasında bu alanda bulunan çay bahçeleri ve tesis alanları için yeni yapılacak olan kiralama yöntemine gidilecek. Nizami yapılaşma alanı içinde estetik açıdan kentimizi güzelleştirecek olan yapılarda esnafımız faaliyetlerini daha modern bir şekilde sürdürecek” dedi.

GEÇİCİ TERMİNAL İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

Kent merkezinde bulunan geçici terminal için proje hazırlandığını belirten Başkan Yardımcısı Güleç, “Yalova geçici terminalimizde bulunan büfeler için de kentsel tasarım projemiz hazırlanmaktadır. Mevcut halde bulunan dağınık yapılaşma ve kötü görüntünün önüne geçecek tasarımımız tamamlandığında projemizi kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı