Dünya Batma tehlikesi geçiren yattaki 113 Suriyeli kurtarıldı

Batma tehlikesi geçiren yattaki 113 Suriyeli kurtarıldı

Paylaş
Batma tehlikesi geçiren yattaki 113 Suriyeli kurtarıldı

Muğla Seydikemer'de, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 113 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu yat, aşırı yük nedeniyle su alarak batma tehlikesi geçirdi. Yattaki kaçaklar, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı

Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bugün saat 04.00 sıralarında, Seydikemer'in Kumluova Mahallesi açıklarındaki Özden Çayı mevkiinde bir motoryatın su aldığı ve batmak üzere olduğu ihbarını aldı. Olay yerine giden ekipler, kıyıdan 1 kilometre açıkta sürüklenen 20 metre uzunluğundaki 'Fan-Fin' isimli yata ulaştı.

RODOS ADASI'NA GEÇMEYE ÇALIŞIYORLARDI




Su alan yatta yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 34'ü çocuk, 19'u kadın 113 Suriyeli kaçak bunduğu tespit edildi. Aşırı yük nedeniyle su aldığı ve batma tehlikesi geçirdiği belirlenen yattaki, Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalıştıkları sanılan kaçaklar, sahil güvenlik botuna bindirildi.

YAT KAPTANI BOTLA KAÇMIŞ


Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen kaçaklara su ve yiyecek ikram edildi. Olaya ilişkin ifadeleri alınan kaçaklar, yat kaptanın tekne su almaya başladıktan sonra bota binerek kaçtığını ileri sürdü. Sahil güvenlik ekipleri, jandarma ve polisle birlikte, kaçan yat kaptanının yakalanması için çalışma başlattı. Kaçakların işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği bildirildi.

DHA

Haberin Devamı