Gündem Batman'da işsizler, duvardaki listede isimlerini aradı

Batman'da işsizler, duvardaki listede isimlerini aradı

Paylaş
Batman'da işsizler, duvardaki listede isimlerini aradı

Batman'da İş-Kur'un, 'Toplum yararına çalışma programı' kapsamında istihdam edilecek 2 bin kişiden Milli Eğitim Müdürlüğü için tahsis edilen 1000 kişinin isim listesi, duvara asıldı

Batman İş-Kur Müdürlüğünün, 'Toplum yararına çalışma programı' adı altında 2 bin kişi istihdam edildi. 1000 kişi, çeşitli kurumlarda istihdam edilirken, Milli Eğitime Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 1000 kişinin isimleri ise İş-Kur Müdürlüğü binasının bulunduğu duvara asıldı. Listede isimleri olanlar sevinirken, isimleri bulunmayanlar ise bu duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

'BİR TÜRLÜ İSMİM ÇIKMIYOR'

Duvara asılan listelerde isimlerini arayan işsizlerden Abdulkerim Erişen, "Yıllardır İş-Kur'da kaydım olmasına rağmen ismim bir türlü çıkmıyor. 7 çocuğum var, toplam 9 nüfusuz, her seferinde diyorlar ki, 'çocuğu çok olan çalışsın' ama bir türlü adım çıkmıyor. Adalet bunun neresinde? Herkes bildiğini yapıyor" dedi.

İşsizler yaklaşık 15 metre uzunluğundaki duvara asılan isim listelerinde kendi isimlerini bulmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun süren aramalarda isimlerini bulanlar, iş buldukları için sevinirken, iş bulamayanlar ise İş-Kur'dan üzgün olarak ayrıldı.

DHA/Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ