Merkez Batman'da lavantalar ilk kez toprakla buluştu

Batman'da lavantalar ilk kez toprakla buluştu

Paylaş
Batman'da lavantalar ilk kez toprakla buluştu

Batman'da lavantalar ilk kez toprakla buluştu

Reşat YİĞİZ/ BATMAN,(DHA)- BATMAN'da tarım ürünlerinin çeşitliğini artırılması kapsamında kentte ilk kez lavanta ekimi yapıldı.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın yüzde 90 hibe sunduğu 'Batman'da tarım ürünlerinin çeşitliğini artırılması projesi' kapsamında 16 noktada lavanta ekimi yapıldı. Merkeze bağlı Güvercin köyünde lavanta ekim töreni; Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Tarım Müdürü Nurettin Kıyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.
Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, Batman’da önemli ürünlerin yetiştiğini belirterek, ürün yelpazesinin artırılması amacıyla bugün ilk kez lavanta ekimini yaptıklarını söyledi. Vali Şahin, "Bu süreçte çok çalışmalar yaptık. Ziraat mühendisi arkadaşlarımızı Türkiye’nin dört bir tarafına gönderdik. Toplantı üzerine toplantı yaptık sonunda lavanta ismine ulaştık. Başka aromatik bitkilerin sonucuna ulaştık ama neticede bu bir deneme işidir. Bugün 16 lokasyonda ve özel idare mesire alanında deneme yapacağız. Burada elde edindiğimiz sonuçlara göre önümüzdeki yıl çiftçilerimizi yönlendireceğiz. Biz inanıyoruz ki lavanta Batman’a çok yakışacak ve uyacak bir bitki" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı