Gündem Batman'da polise saldırı: 1 komiser şehit

Batman'da polise saldırı: 1 komiser şehit

Paylaş
Batman'da polise saldırı: 1 komiser şehit

Batman'da polis aracına gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Komiser şehit oldu. Şehit Komiser Yardımcısı'nın adının Burhan Gatfar olduğu öğrenildi

Batman'da Özgürlük Bulvarı'nda saat 15.30 sıralarında sivil polis aracına, 3 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kentin, Hasankeyf yolu üzerinde bulunan Dolum Caddesi üzerinde görev yapan sivil polislerin bulunduğu otomobile saat 15.45 sıralarında PKK'lıların otomatik silahlarla ateş açtı. Harekat halindeki otomobilde bulunan Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli komiser ile polis yaralandı. Ağır yaralanan Komiser Burhan Gatfar Batman Bölge Devlet Hastanesi'de şehit olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35049","35049","201509","35049-355988.jpg","1", "0","1 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ yakalandı");

UYGULAMA YAPAN SİVİL PLAKALI POLİS ARACINA SALDIRI

Olay, merkez Koruk caddesi hemzemin geçidinde meydana geldi. Burada uygulama yapan sivil plakalı bir polis otomobiline, 3 kişi oldukları tespit edilen PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, bir komiser yardımcısı yaralanırken, saldırganlardan biri ölü, biri de sağ ele geçirildi. Kaçan diğer saldırganın yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı.

Silahlı saldırıda yaralanan Komiser Yardımcısı Burhan Gatfar Batman Bölge Devlet Hastanesi'de şehit oldu.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Batman Valisi Azmi Çelik, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve olayda bir komiser yardımcısının yaralandığını belirterek, bir saldırganın ölü, bir saldırganın sağ ele geçirildiğini doğruladı. Çelik, kaçan saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı