Spor Battiston: Schumacher'i affettim

Battiston: Schumacher'i affettim

Paylaş
Battiston: Schumacher'i affettim

Fransa Milli Takımının eski futbolcularından Patrick Battiston, 1982 Dünya Kupası yarı finalindeki Batı Almanya maçında, kendisini sakatlayan kaleci Toni Schumacher'i affettiğini söyledi

Battiston, bugün Almanya ile Fransa arasında oynanacak hazırlık maçı nedeniyle RTL’e verdiği demeçte, sakatlandığı maçtan 30 yıl sonra çok üzgün olduğunu ifade eden Schumacher’i affettiğini ve bu konunun uzamasını istemediğini belirtti.

"KASIT OLDUĞUNU HİÇ BİLEMEYECEĞİZ"

Schumacher ile görüşmek istemediğini kaydeden Battiston, "Zamanla, tüm bu olanların insanlar üzerinde iz bıraktığını fark ettim ama artık hepsi bitti. Bu, oyunun bir gerçeği. Hiçbir zaman hareketin kasten yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz" dedi.

Schumacher ve Battiston’un bugün Bremen’de oynanacak Almanya-Fransa hazırık maçında da biraraya gelmeyeceği belirtildi.

DİŞLERİ KIRILDI, BİLİNCİNİ KAYBETTİ

İspanya’da düzenlenen 1982 Dünya Kupası yarı finalinde, Sevilla’da Fransa ve Batı Almanya karşı karşıya gelmişti. Karşılaşmanın ilk yarısı Pierre Littbarski (Batı Almanya) ve Michel Platini’nin (Fransa) golleriyle 1-1 bitmişti.

İkinci yarıda, Batı Almanya defansının arkasına atılan bir topla, Fransız savunma oyuncusu Battiston, Schumacher ile karşı karşıya kaldı ve topu üzerine doğru koşarak gelen rakibinin üzerinden aşırtmak istedi. Havaya sıçrayan Schumacher, kalçasıyla çok sert bir şekilde Battiston’a çarptı.

Bilincini kaybeden Battiston’un 2 dişi kırıldı, omurları zarar gördü. Fransa Kaptanı Michel Platini, "Battiston’un öldüğünü sandım" dedi. Hakem pozisyonda faul olmadığını hükmetti ve kale vuruşuyla oyunun başlamasına karar verdi.

Normal süresi 1-1, uzatmaları 3-3 tamamlanan karşılaşmayı Batı Almanya penaltılarla 5-4 kazandı ve finalist oldu. Batı Almanya finalde İtalya’ya 3-1 yenildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6860","6860","201202","6860-3.jpg");

SEVILLA KASABI

Schumacher’in hareketi ve pozisyondan sonra Battiston ile ilgilenmemesi büyük tepki gördü. Fransızlar Alman kaleciye "Sevilla kasabı" lakabını taktı. Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Schumacher, 2 gün önce önce Le Figaro’ya yaptığı açıklamada, yıllar geçse de bu olayın unutulmadığını, çok üzgün olduğunu ve Battiston’u sakatlamak istemediğini söylemişti.

Schumacher, "Onu sakatlamak istemedim, aynı pozisyon yine olsa, yine aynı şekilde hareket ederim. O pozisyonda topu almamın tek yolu buydu. Maçtan sonra Fransızlar’dan tehdit mesajları aldım. Bana ’Nazi’ dediler, ölüm tehditleri aldım. Çocuklarım bile tehdit edildi. Acı çektim" demişti.

Haberin Devamı