Gündem Bavullardan çıkan paranın sırrı

Bavullardan çıkan paranın sırrı

Paylaş
Bavullardan çıkan paranın sırrı

Moskova'da, İstanbul'dan gelen bir uçağın yolcusu dört kişinin, üzerlerinde ele geçirilen 14.5 milyon dolar ile 4 milyon Euro nakit parayı, Atatürk Havalimanı'nda gümrüğe deklare ettikleri öğrenildi

Moskova’nın Vnoukovo Havaalanında bir İranlı ile üç Azerinin bavul ve çantalarında ele geçirilen 14,5 milyon dolar ile 4 milyon Euro nakit para, 14 Aralık 2010 günü charter seferiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinden çıkarıldı.

PARANIN GERÇEK SAHİBİ ARAŞTIRILIYOR

Moskova’ya giden dört yolcu, Atatürk Havalimanı'ndan çıkış işlemlerini yaptırırken yanlarında bulunan paraları gümrüğe deklare etti. Rusya'da yasalara göre ülkeye gümrük beyannamesinde belirtilmeden 10 bin dolardan fazla nakit para sokmak yasak olduğu hatırlatılırken, paranın gerçek sahibi konusundaki araştırmalar sürdürülüyor.

Yetkililer, yolcuların beraberinde yurt dışına götürdükleri 5 bin doların üzerindeki parayı gümrüğe bildirmek zorunda olduklarını ifade ederek, yolcuların bu miktarın üzerindeki paranın kaynağını göstermek ve gümrüğe deklere etmek zorunda olduğunu kaydetti.



4 BAVUL VE 4 SIRT ÇANTASINDA ELE GEÇİRİLDİ

Moskova’da, İstanbul’dan gelen bir uçağın yolcusu dört kişinin üzerinde yapılan kontrol sırasında 4 bavul ve 4 sırt çantasına yerleştirilmiş halde 14,5 milyon dolar ile 4 milyon Euro nakit para ele geçirilmişti.

Haklarında "geniş çaplı kaçakçılıktan" soruşturma başlatılan kişilerin kimlikleri ve paranın gerçek sahibi açıklanmamıştı.

Haberin Devamı