Pratik Bilgiler Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmek ile yapılan tarifler

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmek ile yapılan tarifler

Paylaş
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmek ile yapılan tarifler

Günlük aldığımız ekmeklerin bir miktarı kaldığında ertesi gün yemek istemeyebiliriz. Fazla kalan ekmekleri çöpe atmak yerine pratik bayat ekmek tarifleri ile değerlendirip birbirinden lezzetli tarifler yapabiliriz. Evinizde bulunan bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğiniz konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız bu haber tam size göre!

Ekmek toplum tarafından kutsal kabul edilen bir besin kaynağı. Evde bulunan bayat ekmekleri çöpe atmak yerine alternatifi bol olan pratik tariflerle değerlendirebilirsiniz. İşte bayat ekmekleri değerlendirmenin yolları ve bayat ekmek ile yapabileceğiniz pratik tarifler...

Haberin Devamı

BAYAT EKMEK İLE YAPILAN TARİFLER

  • Yumurtalı ekmek: Eğer ekmeğiniz 1 gün önceden kalmaysa ertesi güne kahvaltı alternatifi olarak yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.
  • Peynirli ekmek: Ekmeğiniz 1 gün öncesinden kalmaysa dilimleyip üzerine peynir, yumurta, biber koyup fırına verin. Çok lezzetli bir kahvaltı alternatifi olur.
  • Galeta Unu: Bayatlamış ekmeği fırına atıp iyice kurutun. Kuruyan ekmeği mutfak robotundan geçirdiğinizde galeta unu elde etmiş olursunuz.
  • Kruton: Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve üzerine zeytinyağıyla birlikte baharat ekleyin. 150 derecelik fırında pişirin. Çorbaların yanında lezzetli olur.
  • Tirit: Bir kap içerisine bayat ekmekleri dizin. Soğanı tuzla birlikte iyice ezin. Tepsiye sıraladığınız ekmeklerin üzerine yayın ve haşlanmış et suyunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Köftelik bayat ekmek: Bayat ekmeği değerlendirmenin en kolay yöntemi köfte yapmak için ayırmak. Kalan bayat ekmeği direkt derin dondurucuda saklayın. Köfte yapacağınız zaman çıkartıp kullanın.