Yemek Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Paylaş
Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Evde sürekli hazır bulundurabileceğiniz, ansızın gelen misafire ikram edebileceğiniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi oldukça lezzetli ve pratik bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi arıyor yada bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Ansızın gelecek misafirlere hazırlık olarak ikram edebileceğiniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarif. Eğer bayatlamayan kurabiye tarifi arıyor yada bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Bayatlamayan tuzlu kurabiye malzemeleri

- 250 gram margarin veya tereyağı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı sirke

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 yumurta sarısı üstüne

- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapılışı

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenir karıştırılır. En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve fazla yumuşak olmamasına dikkat edilir çünkü kurabiye dağılabilir. İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam,çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pişiriniz.