Spor Bayer Leverkusen 2-0 Kaiserslautern

Bayer Leverkusen 2-0 Kaiserslautern

Paylaş
Bayer Leverkusen 2-0 Kaiserslautern

Almanya Kupası 3. tur maçında Bayer Leverkusen, sahasında İkinci Lig takımlarından Kaiserslautern'i 2-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi.

Bay Arena’da oynanan ve 26 bin 601 seyircinin izlediği Bayer Leverkusen-Kaiserslautern karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere tamamlandı. Uzatmaya giden maçta 102. dakikada Bayer Leverkusen’in kazandığı serbest vuruşu kullanan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaleye 27 metre mesafeden attığı şutla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0 yaptı.

Baskısını artıran ve karşılaşmada üstün oynayan kırmızı-siyahlı ekip, 113. dakikada Stefan Kiessling ile ikinci golü buldu. Müsabakada 120 dakikanın ardından 2-0 galip ayrılan Bayer Leverkusen çeyrek finale yükseldi.
Bayer Leverkusen’de forma giyen Milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak 120’şer dakika oyunda kaldı. Konuk ekipte Kerem Demirbay ise 89 dakika maçta forma giydi. Karşılaşmada Ömer Toprak ve Kerem Demirbay sarı kart gördü.

Borussia Dortmund
ise deplasmanda Üçüncü Lig takımlarından Dinamo Dresden’i, Ciro Immobile’nin ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla çeyrek finale yükselen Dortmund ekibinde, milli futbolcu Nuri Şahin ve Pierre-Emerick Aubameyang forma giymedi, İlkay Gündoğan ise 90 dakika oyunda kaldı. Bir pozisyonda sakatlanan Marco Reus ise 24. dakikada yerini Henrik Mkhitaryan’a bıraktı. Dinamo Dresden takımında ise Sinan Tekerci 90 dakika forma giydi. Günün diğer karşılamalarında Hoffenheim deplasmanda VfR Aalen’i 2-0, Freiburg da sahasında FC Köln’ü 2-1 mağlup ederek, bir üst tura yükseldi. Almanya Kupası’nda yarın da Leipzig-Wolfsburg, Arminia Bielefeld-Werder Bremen, Kickers Offenbach-Borussia Mönchengladbach ve Bayern Münih-Braunschweig maçları oynanacak.

Haberin Devamı