Spor Bayern Münih adını finale yazdırdı

Bayern Münih adını finale yazdırdı

Paylaş
Bayern Münih adını finale yazdırdı

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde adını finale ilk yazdıran takım, Lyon'u dün gece oynanan yarı final rövanş maçında 3-0 yenen Bayern Münih oldu

Lyon’da oynanan karşılaşmaya, evinde elde ettiği 1-0’lık sonucun avantajıyla çıkan Bayern Münih, oyunun kontrolünü 90 dakika boyunca elinde tutan ve oyunu yönlendiren taraf oldu.

Konuk ekipte Hırvat golcü Ivica Oliç, takımının 3 golünü de atarak "hat trick" yaptı ve geceye damgasını vurdu. Karşılaşmaya, ilk maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Franck Ribery’den yoksun çıkan Bayern Münih, ilk tehlikeli atağını 2. dakikada Thomas Müller ile gerçekleştirdi. Müller, penaltı noktası civarında buluştuğu topu boş pozisyonda direğin yanından avuta gönderdi.

Maçın ilk 10 dakikası, Bayern Münih’in daha etkili görünmesine karşın karşılıklı ataklarla geçti. Lyonlu futbolcu Maxime Gonalins, 23. dakikada sarı kart gördü ve bir sonraki karşılaşmada cezalı duruma düştü. Başarılı bir oyun sergileyen ve Bayern Münih’in elde ettiği galibiyette önemli bir pay sahibi olan Hamit Altıntop da yaptığı faulün ardından, 24. dakikada hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

OLİÇ TAKIMI 1-0 ÖNE GEÇİRDİ

Maça iyi bir başlangıç yapan ve rakip savunmayı yoran Oliç, çabalarının ilk karşılığını 26. dakikada attığı golle aldı. Oliç, penaltı noktası civarında sırtı dönükken buluştuğu topu dönerek düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Lyon, 31. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada topu önünde bulan Michel Bastos, uygun durumda topu ağlara göndermeyi beceremedi ve pozisyon avutla sonuçlandı.

Evsahibi ekip, ikinci yarıya Aly Cissokho’nun yerine, Bafetimbi Gomis’i alarak başladı. Bayern Münih de ikinci 45 dakikanın başında, Daniel Van Buyten - Martin Demichelis değişikliğini yaptı.

Lyon, 50. dakikada Gomis ile bir gol daha kaçırdı. Soldan gelen ortada Gomis, çok kötü bir vole denemesiyle topu kalenin bir hayli üzerinden avuta attı.

56. dakikada Arjen Robben’in şutunu Lyon kalecisi Jörg Butt son anda kornere çeldi. Korner atışında ise Oliç, mutlak pozisyonda topa kafasını uzatamayarak farkı ikiye çıkartamadı.

Lyon’un Brezilyalı savunma oyuncusu Cris, 59. dakikada yaptığı hareketin hakem tarafından faul olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi ve sarı kart gördü. Cris, tepkisini alkışlayarak devam ettirince ikinci sarı kartı da gördü ve kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra iyice rahatlayan Bayern Münih, her ne kadar kalesinde tehlikeli anlar yaşasa da oyunun akışını tamamen kontrolü altına aldı.

67. DAKİKADA FARK 2'YE ÇIKTI


Konuk ekip, 67. dakikada, farkı ikiye çıkartan golü buldu. Hamit’in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Oliç, düzgün bir vuruşla topu çaprazdan ağlara gönderdi ve takımını, 10 kişi kalan rakibi karşısında 2-0 öne geçirdi.

Oliç, 78. dakikada tekrar sahneye çıktı ve takım arkadaşı Philipp Lahm’ın sağ taraftan gönderdiği topu kafayla rahat bir şekilde ağlara göndererek maçın sonucunu belirleyen golü attı.

Bayern Münih’in finaldeki rakibi, yarın akşam Barcelona ile İnter arasında Nou Camp’ta oynanacak diğer yarı final maçının ardından belli olacak. İnter, evinde oynanan ilk maçı 3-1 kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı