Gündem Bayıltan sınavlar başladı

Bayıltan sınavlar başladı

Paylaş
Bayıltan sınavlar başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) giriş yetenek sınavları başladı.

Her yıl ağustos ayı ortalarında yapılan ve kızların 1000, erkeklerin 2 bin metre koşularının sonunda birçok öğrencinin bayıldığı sınavlar, bu yıl 10 gün sonraya alınıp, sabah ve akşam saatlerinde yapılmasına karşın yine bildik manzaralar oluştu.

Haberin Devamı

Öğrencilerden baygınlık geçiren, sakatlananlar oldu. Gündüz öğrenimine 30 erkek, 20 kız öğrencinin alınacağı BESYO’nun sınavına 440 erkek, 172 kız öğrenci başvurdu. Atatürk Spor Salonu’nda cimnastik, koordinasyon parkuru ve seçmeli olarak futbol, basketbol, hentbol ve voleybol branşlarından ikisinden sınava girenler, üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu yaptı. Ardından kızlar 1000, erkekler 2 bin metre koştu. Koşuların bitiminde öğrencilerin büyük kısmı fenalaşıp kendilerini çimlerin üzerine attı. Fenalaşan öğrencilere yakınları ve sağlık ekipleri müdahale etti.

CBÜ BESYO Müdürü Prof.Dr. Niyazi Eniseler "2012-2013 eğitim öğretim yılında, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümlerine 50, spor yöneticiliği bölümü örgün öğretime 35, 2’nci öğretime 35 olmak üzere toplam 70, antrenörlük eğitimi bölümü örgün öğretime 60, 2’nci öğretime 60 olmak üzere toplam 120 öğrenci alacağız. Sınavlarımız tamamen elektronik ortam ve kamera denetiminde yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

DHA