Gündem Bayıltan yarışma!

Bayıltan yarışma!

Paylaş
Bayıltan yarışma!

Bayıltan yarışma!

Hakkari Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2010-11 okullar arası kros il birinciliği yarışmasında üzüntü ve sevinç bir arada yaşandı.

Haberin Devamı

Yarışmaya katılan 183 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü. Otluca Köyü’ndeki anayolda 1500-5000 metre arasında düzenlenen yarışmaya katılan bazı kız öğrenciler baygınlık geçirirken, yarışmayı kaybeden kız öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Yarışmacı bazı öğrenciler de izlemeye gelen arkadaşlarıyla birlikte cadde ortasında halay çekerek yarışmaya renk kattı.

Genlik Spor il Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası il birinciliği kros yarışması zevkli ve heyacan içinde geçti. Otluca Köyü’ndeki kros yarışmasına il ve ilçe merkezindeki ilköğretim ve liselerden 183 sporcu katıldı. Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulanan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nın yol güzergahında yapılan kros yarışmalarında bazı kız öğrenciler baygınlık geçirdi. Yarışmada dereceye giremeyen bazı kızlar da varış yerinde ağladı. Öğretmenler, öğrencileri teselli etti. Yarışmayı izleyen bazı öğrenciler arkadaşları ile Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek stres attı.

Haberin Devamı

Yarışma sonunda minik kızlarda Yüksekova Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim okulundan Rukiye Kurdiş, küçük erkeklerde ise Yüksekova Kamışlı İlköğretim okulu’nda Vedat Erci birinciliği kazandı. Yıldız kızlarda, Yüksekova Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Dulutan, yıldız erkeklerde, Yüksekova Kuruköy ilköğretim okulundan Ferhat Taş birinci oldu. Genç kızlarda, Yüksekova Şemsettin Onay Lisesi öğrencilerinden Mihriban Demir birinci geldi. Dereceye giren öğrenciler, 9 Mart 2011 tarihinde Gaziantep’te yapılacak olan bölge birinciğili yarışmasında Hakkari’yi temisl edecek.

BOLU'DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Bolu’da ilköğretim okulları arasında düzenlenen kros müsabakalarına katılan öğrenciler bitiş çizgisinde kendilerini yere attı. Ayakta durmakta zorlanan öğrencilere öğretmenleri ve 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlendiği Okullar Kros Müsabakası’na 50 ilköğretim okulundan 220 öğrenci katıldı. Karaçayır Mahallesi’nde öğrenciler yaşlarına göre bin 200 ile 5 bin metrelik parkurda yarıştı. Yarışmanın ilk etabında küçük kızlar kategorisinde bin 200 metrelik yarışı tamamlamayan öğrenciler kendilerini yere attı. Baygınlık geçiren öğrencilere öğretmenleri ve 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu. Yıldız kızlar kategorisinde ise 2 bin metrelik parkurun ardından yine öğrenciler baygınlık geçirdi. Bir öğrenciye ambulansta müdahalede bulunuldu.

Haberin Devamı