Siyaset Baykal: Bu korku anayasası
Paylaş
Baykal: Bu korku anayasası

"Hiç merak etmeyin Abbas yolcudur yolcu. Sandıkta bu millet en iyi cevabı verecektir. Bundan hiç kuşkum yok"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy Belediyesi meclis binası ile Kozyatağı Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy'ün artık İstanbul'dan kopuk olmadığını söyleyerek, "Sadece insanların yaşadıkları, ancak ticaret yapmadıkları, eğlence kültür yaşamlarını gerçekleştiremedikleri bir 'yatak odası' konumundan çıkıyor. İstanbul'un kültür ve yaşam merkezi haline geliyor." dedi.

Projenin 60 milyon TL'lik kentsel bir proje olduğunu söyleyen Deniz Baykal, proje konusunda şöyle konuştu: "Ne çalan var ne de çaldıran var. Kadıköy halkına yakışır bir proje."

TC ANAYASASI'NI DA TAYYİP ERDOĞAN ANAYASASI HALİNE DÖNÜŞTÜRMESİNE İZİN VERELİM Mİ?

Baykal'ın konuşması sık sık 'Başbakan Baykal, Türkiye laiktir laik kalacak' şeklinde atılan sloganlarla kesildi. Bu sloganlar üzerine Baykal şöyle konuştu: "Hiç merak etmeyin Abbas yolcudur yolcu. Sandıkta bu millet en iyi cevabı verecektir. Bundan hiç kuşkum yok. Türkiye yeni bir başlangıcı hak etmiştir. Bu sandık milletin önüne gelince hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sandığa bir yıl var. Bakarsınız daha erken bir sandık gelir. Bu seçim sandığı değil de Anayasa sandığı gelir. O sandık referandum sandığıdır. Bazıları öyle düşünecektir. Ama gerçek şu olacaktır: O Anayasa bir referandum sandığı olmaktan çıkacaktır. Bu gidişe artık yeter diyelim mi? Demeyelim mi? kararının alınacağı. Bu iktidara dur demek için o fırsatın değerlendirilip değerlendirilmeyeceğinin oylanacağı bir seçim haline dönüşecektir. Seçime gidenler şuna bakacak, falan madde filan madde, bunun bir önemi yok. Önemli olan bu iktidara tamam mı, devam mı? Tayyip Erdoğan iş başında kalsın mı? Kalmasın mı? Her şeye Tayip Erdoğan elini atmış, şimdi de TC Anayasası'nı da Tayyip Erdoğan Anayasası haline dönüştürmesine izin verelim mi? Vermeyelim mi? Tayyip Erdoğan da bütün vatandaşlar gibi yargılansın mı? Yargılanmasın mı? Onun hesabına uygun bir Anaya mahkemesi kurulsun mu? Kurulmasın mı? Oylamasına dönüşecek. Şimdiden kendinizi buna hazırlayın. Seçime hazırlığınızı biliyorum. Hiç belli olmaz ayağınıza bir sandık gelir. Sandık gelirse hep birlikte bunu sadece Anayasa konusu değil, yıllardır bu milletin başında 8 yıldır hükümetin başında bulunan bu iktidara hesap sorma ve son verme fırsatı olarak değerlendirmesini milletçe gerçekleştirmeliyiz."

"KORKU ANAYASASIDIR"

"Siyaset yeni bir dönüm noktasına geldi dayandı. Böyle gitmeyeceği açık. Memleketin durumu ekonomisi, siyaseti, her şeyi ortada" diyen Baykal sözlerine şöyle devam etti: "Şu andaki kavga iktidarın gidiciliğini anlamış olması sonucunda ortaya çıkmıştır. İktidar işbaşında kaldığı sürece bu Anayasa ile durumu idare etti. Ama şimdi iktidardan uzaklaşacağı dönemde, kendisini iktidarda olmadığı halde güvence altına almak için kendisine uygun yargı yaratma ihtiyacı içindedir. Bunun altında yatan mahkemede hesap verme korkusudur. Bu anayasa değişikliği bir korku Anayasası değişikliğidir"

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise yaptığı konuşmada, ekonomik krizden dolayı belediyelerin zor durumda kaldığını bunda hükümetin de etkisi olduğunu söyleyerek 'yap işlet devret modeli' nin yaygınlaştığını söyledi. İstanbul'da tek operanın Kadıköy'de olduğunu söyleyen Öztürk, toplumun gelişip ilerlemesi için, kültür merkezlerinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı