Siyaset Baykal: Kürt değil Yeşilçam açılımı
Paylaş
Baykal: Kürt değil Yeşilçam açılımı

Baykal, Erdoğan'ın sinema dünyasının ünlü isimlerinden açılıma destek istemesini Siirt'te “Kürt açılımı Yeşilçam açılımı oldu” sözleriyle eleştirdi

‘HANİ BİR ARTİST VARDI’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün Siirt’te partisinin il kongresine katıldı. Baykal, bin 500 kişinin katıldığı kongrede Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler eşliğinde kürsüye çıktı.

Hükümetin ‘Demokratik Açılım Projesi’ni eleştiren Baykal, “Ne oldu Kürt açılımı?” diye sordu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sinema dünyasının ünlü isimleriyle ‘Açılım’ buluşmasını eleştiren Baykal “Kürt açılımı döndü Yeşilçam açılımına geldi” diye konuştu.

Baykal şöyle devam etti: Yeşilçam’a gelmeden önce de Hollywood’a gittiler. Biliyorsunuz Hollywood’da bir artist var (AK Parti Kevin Costner’ın açılıma destek verdiğini öne sürmüş ancak ünlü oyuncu bunu yalanlamıştı) buna güya bir şeyler dedirtecekler. Sen kimi nasıl aldatacaksın?

‘SİLAHI KALDIRALIM’

‘Demokratik Açılım Projesi’nin etnik ayrımcılığı körüklediğini söyleyen Baykal şöyle devam etti: Etnik ayrımcılık, dışlama yok ama kimliğe saygı var. Demokrasi, eşitlik özgürlük var ama terör hiç yok. Terör yanlış. Ayrışma ne ile oluyor?

Silahla, terörle oluyor. Onun için yapılması gereken şey terörü kaldıralım, silahı kaldıralım. Masanın üstünde silah durmasın. Masanın üstünde silah durduğu anda barış olmuyor, kalkınma olmuyor. Terör ortadan kalktığı anda bilin Türkiye’de asıl o zaman kardeşlik olur

Haberin Devamı