Siyaset Baykal: Sarkozy, Emine Erdoğan'ı engelledi
Paylaş
Baykal: Sarkozy, Emine Erdoğan'ı engelledi

Baykal: Sarkozy, Emine Erdoğan'ı engelledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, türban tartışmasına değindi.

Haberin Devamı

Siyasette eşler üzerinde konuşmanın yanlış olduğunu vurgulayan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın yaptığının da yanlış olduğunu, çözemediği bir sorunu eşi üzerinden istismar ettiğini söyledi. "Çözeceksin, çözemiyorsan istismar etmezsin. Çözeceksin. Senin görevin bu. Çöz." dedi.

Baykal, "Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin lisan-ı münasiple eşini yanında getirme" mesajı verdiğini, Emine Erdoğan'ın Fransa'ya bu yüzden gitmediğini söyleyerek, "Bunu biz biliyoruz. Gündeme getirmedik" dedi.

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşin üzerinden böyle bir olayı kullanman da yanlış, kullanmaları da yanlış. Sen bunu böyle söylersen, birileri de sana öyle der. Bunu gündeme taşıyan sensin. Pazar günü konuşuyorsun televizyonda, halkı etkilerim diye, Salı günü Meclis'te bunlar oluyor. Hepsi senin yüzünden oluyor. Sorumlusu sensin."

Haberin Devamı


RESMİ LİSTEDE VARDI AMA ZİYARETTE YOKTU

Başbakan Erdoğan, 2004 yılında, AB'nin Türkiye'yle müzakerelere başlama kararı alması için atağa kalkmış ve ikna turları kapsamında Fransa'yı da ziyaret etmişti.

Erdoğan'a, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bazı vekiller işadamları ve gazeteciler eşlik ederken, Başbakanlığın hazırladığı Fransa heyeti listesinde daha önce adı bulunan Emine Erdoğan'ın Başbakan'a eşlik etmemesi dikkat çekmişti.

Devlet okullarında başörtüsü gibi dini simgelerin takılmasını yasaklayan Fransa, türban ve laiklik konusunda en az Türkiye kadar hassas bir ülke. Fransa son dönemde, kamusal alanlarda çarşaf takan kadınların ve onları çarşafa girmeye zorlayan erkeklerin cezalandırılmasını öngören bir yasa tasarısı da hazırlıyor.