Siyaset Baykal'dan şaşırtan iddia
Paylaş
Baykal'dan şaşırtan iddia

CHP lideri Deniz Baykal, AK Parti'nin oy oranının yüzde 20'ler düzeyinde olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin genel merkezinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir grup itfaiyeciyi kabul etti.

İtfaiyecilerin 17 gündür süren haklı mücadelesini desteklediklerini ifade eden Baykal, belediyenin "oyun içinde oyun ile çalışanların haklarını ellerinden almaya çalıştığını" söyledi.

"ARINÇ'IN ÜSLUBU BİLDİĞİMİZ GİBİ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisi hakkında sözlerini "Üzüntü verici tabii. Polemiği söylemiyorum, o şaşırtıcı değil. Sayın Arınç’ın bildiğimiz üslubu. Umarım en kısa zamanda üzerine gidilir, konu aydınlatılır. Böyle olayların önünü kesecek etkin bir politika bir an önce yürürlüğe konulur" diye yanıtladı.

"ARINÇ GELİŞMELERİ ÖNCEDEN BİLİYOR"

Baykal, "Kozmik oda aranıyor, sizin de değerlendirmeleriniz oldu. Ancak Bülent Arınç’ın, ’Bu soruşturma sona erince görülecek ciddiyeti’ şeklinde açıklamaları var. Nasıl değerlendiriyorsunuz? " sorusu üzerine de, şu yanıtı verdi: "Önemsemek lazım. Arınç, gelişmeleri kamuoyumuzdan önce bilme noktasında olan iç çekirdeğin bir parçası.

Ben şaşırmam. Benim değerlendirmemi biliyorsunuz, Türkiye’deki bu olayların arkasında bunu yönlendiren bir karargahın olduğudur. O karargahın çoğu kere bu planlamaları yaptığı, bunları ortaya koyduğu, belgeleri çıkardığıdır. Nitekim bir süre önce, ’Yarın ne Danıştay ne Arınç kalır, büyük olaylar olacak’. demişti.

"AK PARTİ'NİN KENDİ ARAŞTIRMASI"

Gerçekten büyük olaylar oldu. Gerçi o olaylar fos çıktı ama ortalık bir karıştı. Yani bunları biliyor o. Neyin ne zaman, ne olacağını biliyor. O bakımdan yadırgamam, beklemek lazım. Gerçekleri görmek lazım. Gerçeklerin ne olduğunun güvenilir şekilde ortaya çıkması lazım."

Baykal, AK Parti’nin oylarının yüzde 20 oranında düşeceğini söylediğine yönelik haberler hatırlatılarak, buna ilişkin soru üzerine de, "20 değil, 20’ler... 20-29 arası" dedi. Bu tahmini yalnızca kendisinin değil, konuyla ilgili herkesin yaptığını ifade eden Baykal, son kamuoyu araştırmalarının AK Parti’nin oylarını yüzde 30-32 arasında gösterdiğini söyledi.

Arınç'tan 'kozmik patates'e yanıt

2

Haberin Devamı