Gündem Bayrak yakanlara tokat gibi yanıt

Bayrak yakanlara tokat gibi yanıt

Paylaş
Bayrak yakanlara tokat gibi yanıt

5 yıl oturma izni verilen Arthur ve annesi, Ermenistan'da Türk Bayrağı yakanlara tokat gibi bir açıklama yaptı: Türkiye'de iyilik gördük. Bayrak yakanları kınıyoruz

Hayırlı uzlaşma

Arthur Manukyan (22) ile annesi Hasmik Manukyan 2005’te Ermenistan’dan İstanbul’a gelmişti. Bir süre sonra Arthur Manukyan’ın beyinde damar tıkanıklığına yol açan ‘moya moya’ hastası olduğu ortaya çıkmıştı.

Hastalığın tedavisi uzun süreliydi. Bu sürede ailenin oturma izni süresi doldu ve kaçak durumuna düştü. Ermenistan’da tedavi imkanı olmadığı için aile çaresiz kaldı.

CHP Milletvekili Canan Arıtman, geçen cumartesi Meclis’te durumu Başbakan Erdoğan’a bildirdi. Meclis’te ‘hiç bir konuda uzlaşma’ sağlayamayan iki partinin ittifakıyla Arthur’un derdine derman olundu.

‘Başbakan’dan razı olsun’

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Arthur ve annesine önceki gün 5 yıl ikamet izni verildi. Arthur ve annesinin dün yaptıkları açıklama dosta düşmana ders verecek nitelikteydi.

Mutluluğu yüzünden okunan anne Hasmik Manukyan 23 Nisan’da Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Türkiye’yi 1915’te soykırım yapmakla suçlayıp Türk Bayrağını yakanlara şunları söyledi:

"Bir tarafta Başbakanımız Erdoğan bize yardım ediyor. Allah Canan Arıtman ve Başbakan’dan razı olsun. Diğer tarafta Türk bayrağı yakılıyor. Bunu ülkem Ermenistan’a yakıştıramıyorum. Türkiye’de iyilikten başka bir şey görmedim.”