İzmir Bayraklı'da 8 dönüm alana park kuruluyor

Bayraklı'da 8 dönüm alana park kuruluyor

Paylaş
Bayraklı'da 8 dönüm alana park kuruluyor

Bayraklı'da 8 dönüm alana park kuruluyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yeşil alan düzenlemeleri kapsamında Bayraklı ilçesine yeni bir park alanı kazandıracak. Bayraklı Körfez Mahallesi’nde toplam 8 bin 300 metrekarelik alanda kurulacak park, semt sakinlerinin yeni gözdesi olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayraklı’ya yeni bir park kazandırmak için çalışmalara başladı. Körfez Mahallesi’nde yaşayan bölge sakinlerinin ve gençlerin istekleri doğrultusunda projesi hazırlanan park, toplam 8 bin 300 metrekarelik alanda kurulacak. Park semt sakinlerinin nefes alıp, spor yapabileceği yeşil alan olarak düzenlenecek.

FUTBOL SAHASI DA KURULACAK
4 bin 300 metrelik yeşil alandan oluşacak parkta 40 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde futbol sahası, bir adet çocuk oyun alanı, gölgelikli ahşap oturma alanları ve yürüyüş yolları olacak. Bölge halkının yeşilin tadını çıkartıp dinlenebileceği, çocukların oyun oynayacağı, gençlerin ve her yaştan bireyin spor yapacağı parkın yapımına önümüzdeki günlerde başlanıyor. 9 ayda tamamlanacak park, 6 milyon 374 bin liraya mal olacak. Parktaki yeşil alanlara üretici kooperatiflerinden temin edilen İzmir’in doğal florasına uygun ağaç ve çalı türleri dikilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı