Merkez Bayram döneminde iyilik projelerine destek artıyor

Bayram döneminde iyilik projelerine destek artıyor

Paylaş
Bayram döneminde iyilik projelerine destek artıyor

Bayram döneminde iyilik projelerine destek artıyor

İSTANBUL, (DHA) / (KURUMSAL HABER) – YAPILAN sosyal sorumluluk projelerinin bayram döneminde daha çok önem kazandığını belirten Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bal, “ ‘İyiliğe Dönüştür’ ve ‘Askıda İyilik’ projeleriyle iki farklı yolculuk başlattık. Bayram döneminde ‘Askıda İyilik’ paket satışları yaklaşık yüzde 70 artış gösteriyor” dedi.

Sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmeyi hedefleyen Boyner, ‘Askıda İyilik’ ve ‘İyiliğe Dönüştür’ projelerini yürütmeye devam ediyor. Tüketicilerin bayram alışverişlerine ekledikleri ‘Askıda İyilik’ giyim paketleri, Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bugüne kadar 40 bini aşkın iyilik paketinin ihtiyaç sahibine ulaştırıldığı proje, bayram dönemlerinde yaklaşık yüzde 70 artış gösteriyor. ‘İyiliğe Dönüştür’ projesiyle de şimdiye kadar toplam 140 tondan fazla giysinin dönüşümü yapılırken, Lokman Hekim Sağlık Vakfı'nın aracılığıyla 40 Sağlık Bilimleri öğrencisine burs kaynağı yaratıldı.

“MÜŞTERİLERİMİZİN KATKISIYLA BÜYÜYOR”

Her iki projenin de müşteriler tarafından desteklendiğini belirten Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bal, şöyle konuştu:

“Toplumsal değer yaratmaya büyük önem veriyoruz. Yarattığımız bu değerin aynı zamanda bir farkındalık sağlamasını hedefliyoruz. Çünkü iyilik yapma bilincinin hem şirketlerin hem de insanların günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle dünyamız daha güzel bir yer olacak. Bu düşüncelerle mağazalarda ‘İyiliğe Dönüştür’ ve ‘Askıda İyilik’ projeleriyle iki farklı yolculuk başlattık. Müşterilerimizin de bu iki projeyi sahiplenmesi ve desteklemesi bizi çok sevindirdi. ‘Askıda İyilik’ projemiz özellikle bayram dönemlerinde daha da büyük ilgi görüyor. Bu dönemde ‘Askıda İyilik’ paket satışları yaklaşık yüzde 70 artış gösteriyor. Başlattığımız iyilik hareketinin müşterilerimizin katkısıyla büyüdüğünü görmek gerçekten çok sevindirici.”

‘ASKIDA İYİLİK’ PROJESİ HAKKINDA

Ziyaretçiler, mağazalardan alışveriş yaparken ‘Askıda İyilik’ projesine de katkı sağlayabiliyor. Böylelikle ihtiyaç sahipleri için hazırlanan iyilik paketlerinden satın alabiliyor. Alt ve üst giyimi kapsayan iyilik paketleri 30 lira olarak satışa sunuluyor. Boyner de her bir paket için aynı oranda katkı yapıyor ve hazırlanan giyim paketleri Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi çocuk ve yetişkinlere ulaştırılıyor.

‘İYİLİĞE DÖNÜŞTÜR’ PROJESİ HAKKINDA

Boyner'in ‘İyiliğin Modası Geçmez’ çatısı altında sürdürdüğü bir diğer proje olan ‘İyiliğe Dönüştür’ projesi ise kullanılmayan tekstil ürünlerinin yeniden değerlendirilmesini amaçlıyor. Tüketiciler kullanmadıkları veya ihtiyaç duymadıkları tekstil ürünlerini mağazalarda bulunan geri dönüşüm kumbaralarına bırakıyor. Proje kapsamında, kullanılmayan tekstil ürünleri yeniden değerlendirilerek hayata ve ekonomiye kazandırılıyor. Proje ile şimdiye kadar toplam 140 tondan fazla giysinin dönüşümü yapılırken, Lokman Hekim Sağlık Vakfı'nın aracılığıyla 40 Sağlık Bilimleri öğrencisine burs kaynağı yaratıldı. Proje ayrıca, 2019'da 18’inci Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri'nde ‘Süreklilik / Sürdürülebilirlik’ ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı