Yaşam Bayram sofralarınız için nefis şekersiz fındıklı çikolata tarifi

Bayram sofralarınız için nefis şekersiz fındıklı çikolata tarifi

Paylaş
Bayram sofralarınız için nefis şekersiz fındıklı çikolata tarifi

Bayram ikramları ve sofraları için hem çok lezzetli hem de şeker içermediği için çok sağlıklı bir tatlı tarifi. Zeynep Tekin'den...

Bayramda hem çocuklarınıza hem de sevdiklerinize rafine şeker içermeyen, sağlıklı minik çikolatalar ikram edebilirsiniz. Hem lezzetli hem de yediğinizde pişmanlık yaratmayacak kadar bir çikolataya kim hayır diyebilir ki... Zeynep Tekin'in hazırladığı bu muhteşem tarife bayılacaksınız.

Haberin Devamı

MALZEMELER:

1 su bardağı kavrulmuş fındık

7 adet küçük hurma

1 yemek kaşığı hindisan cevizi rendesi

2 tatlı kaşığı ham kakao

Üzeri için

Kuru yemiş ve meyveler

YAPILIŞI:

Hurmalar akşamdan sıcak suya konularak sabaha kadar bekletilir. Fındıklar blenderda un haline gelene kadar çekilir, içerisine kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış hurmalar eklenenerek karıştırılmaya devam edilir ve püre haline getirilir.

Karışımın içerisine, kakao ve hindistan cevizi rendesi eklenerek kaşık ile homojen bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır.

Karışım yağlı kağıt serilmiş bir kalıba kaşık yardımı ile aktarılır. Burada karışımı düzleştirmek için kaşığın dış kısmını hafifçe ıslatabilirsiniz. Karışım birkaç saat buzlukta bekledikten sonra minik minik keserek ve istediğiniz meyve ve kuru yemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.