ZEYTİNYAĞLI SARMA
MALZEMELER: • 500 gr asma yaprağı • 2 su bardağı dolmalık pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 adet soğan • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık • 2 tatlı kaşığı kuşüzümü • Tuz • Karabiber • Nane
HAZIRLANIŞI: • Pirinci yıkayıp, ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. • Süzüp durulayın. • Soğanı soyup kıyın. • Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. • Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. • 1-2 dakika kavurun. • Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın. • Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. • Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. • Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın. • 2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. • Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. • Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. • Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.