Burdur Bayramda 587 personelle trafik kontrolü

Bayramda 587 personelle trafik kontrolü

Paylaş
Bayramda 587 personelle trafik kontrolü

Bayramda 587 personelle trafik kontrolü

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valisi Hasan Şıldak, Kurban Bayramı süresince hiçbir trafik personelinin izin kullanmayacağını, il genelinde 381 emniyet, 206 jandarma personelinin görev başında olacağını söyledi.

Vali Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürlüğü'nde, Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, kaymakamlar ve il emniyet müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen bayram tedbirleriyle il genelindeki genel güvenlik ve asayiş sorunlarının görüşüldüğü toplantı sonrasında açıklama yaptı. Vali Şıldak, "Toplantıda yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak tedbirler görüşüldü. Yaz mevsimi olması nedeniyle çok yoğun bir trafik akışı var. Toplantımızın ana gündemini trafik tedbirleri oluşturdu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun özel talimatları çerçevesinde trafikte de terörle mücadele zihniyetiyle ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak algılamak suretiyle vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi ve sıkı tedbirler uygulanması ama bu tedbirlerin de bilinçlendirme kapsamında çok farklı kampanyalarla desteklenmesi suretiyle geniş kapsamlı uygulamalar yapılıyor. Biz de Burdur olarak bu çalışmalara en kapsamlı ve ciddi şekilde dört elle sarılarak tedbirlerimizi uyguluyoruz" dedi.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince ilde bir önceki bayram tatillerine göre yaralanmalı ve ölümlü kaza sayılarında düşüşler yaşandığını hatırlatan Vali Şıldak, "Bayram tatili sonrasında maalesef çok ciddi kazalarla karşılaştık ve vatandaşların kaybına sebep olan kazalar bizleri çok üzdü. Kurban Bayramı tatili 9 günü kapsama da ilimizin 4 ana arter üzerinde bulunması, Antalya ve Fethiye'ye bağlanan yol güzergahlarının ilimiz sınırlarından geçmesi sebebiyle emniyet ve jandarma olarak teyakkuz halinde bulunacağız" diye konuştu.

Bayram süresince hiçbir trafik personelinin izin kullanmayacağını vurgulayan Vali Şıldak, "Emniyetin 381 personeli, jandarmanın 206 personeli bayram tatili süresince görevi başında olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı