Ekonomi Bazı bankalar batmaktan uyuşturucu ile kurtuldu

Bazı bankalar batmaktan uyuşturucu ile kurtuldu

Paylaş
Bazı bankalar batmaktan uyuşturucu ile kurtuldu

Birleşmiş Milletler Suç Bölümü'ne göre küresel krizde 'bazı bankalar' uyuşturucu parasını aklayarak iflas etmekten kurtuldu

352 MİLYAR DOLAR AKLADILAR

Haberin Devamı

Haftalık İngiliz gazetesi The Observer, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine dayanarak, krizde bazı bankaların uyuşturucu parasını aklayarak batmaktan kurtulduğunu yazdı. BM Uyuşturucu ve Suç Bölümü Başkanı Antonio Maria Costa ile söyleşi yapan gazete, bu yıl uyuşturucudan elde edilen paranın 352 milyar dolarının ‘bazı bankalarda’ aklandığını bildirdi. Costa, “Geçen yıl iflasın eşiğinde olan bazı bankalar için organize suç geliri, ulaşabildikleri tek likit sermayesi oldu” dedi.

SUÇ PARASI İFLASI ÖNLEDİ

Antonio Maria Costa, geçen yılki likidite sıkışması sırasında zora giren bazı bankaların ‘çete parası’ kullanarak nakit bulduğu iddiası için elinde geçerli ‘deliller’ bulunduğunu ifade etti. Costa, “Bankalararası borçlanmalar uyuşturucu ve benzeri yasa dışı ticaretten elde edilen parayla yapıldı. Bazı bankaların bu şekilde iflastan kurtarıldığına dair işaretler var” diye konuştu. Gazete, bu açıklamaya dayanarak, ülkelerin bankacılık sektöründeki incelemeleri artırması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı