Bazlama tarifi: Bazlama nasıl yapılır?

Hamuriçini ve ekmek yemeği seviyorsanız bazlama tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için bazlama tarifi arıyor ya da bazlama nasıl yapılır merak ediyorsanız "Bazlama tarifi, bazlama nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

15 Nisan 2020, Çarşamba 14:55 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Bazlama tarifi

Bazlama tarifi

Bazlama malzemeleri

  • 3-4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı kadar ılık su


Bazlama yapılışı

Bazlama yapılışı

Önce yaş maya ile şekeri karıştırın ve ılık su ile eritin. Ardından karışıma unu ve tuzu ilave edin. Tuzunu da ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak yarım santimetreden daha kalın olacak şekilde açın. Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya bırakın. Yapışmaz tavanızı kızdırıp hamurları teker teker pişirmeye başlayın. Pişirirken 2 dakikada bir alt üst ederek iyice kabarmalarını sağlayın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Mart 2021)