Gündem Baz'savar müftü harekete geçti

Baz'savar müftü harekete geçti

Paylaş
Baz'savar müftü harekete geçti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Garaj Camisi'nin minaresinde bulunan iki GSM şirketine ait baz istasyonları kaldırılıyor

Çorlu ilçesindeki Garaj Camisi’nin minaresinde bulunan iki GSM şirketine ait baz istasyonlarının kaldırıldığı bildirildi. Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minaredeki iki baz istasyonunun kullanım dışı bırakıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Baz istasyonları için yasal sözleşme süresinin sona erdiğini ancak faaliyetin devam etmesi dolayısıyla konuyla ilgili inceleme başlattıklarını belirten Gülmek, şöyle konuştu:

"Baz istasyonlarından birinin malzemeleri söküldü, diğerinin de 15 gün içinde sökülecek. Baz istasyonlarının kablolarını söküp atamadık ancak elektrik akımlarını kestik. Baz istasyonlarının yasal sözleşmeleri sona erdiği için elektrik akımlarını kestik. İstasyonları kaldırıyoruz. Sözleşmelerini yenilemek için bizlere her iki şirket yetkilileri de defalarca geldi ama buna sıcak bakmadık."

Gülmek, ilçedeki mevcut başka camilerin minarelerinde bulunan baz istasyonlarının sökülmesi konusunda da gerekli hassasiyeti göstereceklerini, bundan sonra hiçbir camide baz istasyonuna müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

AA