Gündem BBP Genel Başkanı Destici'den ABD'ye eleştiri

BBP Genel Başkanı Destici'den ABD'ye eleştiri

Paylaş
BBP Genel Başkanı Destici'den ABD'ye eleştiri

BBP Genel Başkanı Destici, "ABD başta olmak üzere emperyalist küresel güçler, Türkiye'nin ve dünyanın gözünün içine baka baka terör örgütlerine ve teröristlere destek vermeye devam ediyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "ABD başta olmak üzere emperyalist küresel güçler, Türkiye'nin ve dünyanın gözünün içine baka baka terör örgütlerine ve teröristlere destek vermeye devam ediyor." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PKK terör örgütünün, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) sayesinde Suriye'nin kuzeyinde bir çatı oluşum sağladığını belirten Destici, geçmişte bunun birçok örneğinin bulunduğunu ifade etti.

Destici, "Bu yapılar 'Barış Derneği', 'Özgürlük Derneği' gibi kamuoyunun ilgisini çekecek isimler altında örgütlenip terör faaliyetleri yaptı. Barış partisi, özgürlük partisi, hak partisi, halk partisi, yani böyle baktığınız zaman hep bu isimleri kullandılar ve hep bunları istismar ettiler. Şu anda Suriye'de de bunu istismar ediyorlar. ABD başta olmak üzere emperyalist küresel güçler adeta başta Türkiye'nin ve dünyanın gözünün içine baka baka terör örgütlerine ve teröristlere destek vermeye, yardım etmeye devam ediyor." diye konuştu.


"KAN VE GÖZYAŞINDAN KURTULAMADI"


Afganistan'ın başkenti Kabil'deki terör saldırısına değinen Destici, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Mustafa Destici, İslam dünyasının kan ve gözyaşından kurtulamadığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Emperyalist küresel güçler bütün vahşi kapitalist ve emperyalist uygulamalarını adeta İslam coğrafyası üzerinde denemeye, Müslümanları birbirine kırdırmaya ve öldürtmeye, İslam coğrafyasında sürekli kaos, karışıklık, iç savaş çıkartarak ve bunları sürdürerek oraları sömürmeye devam ediyor."

AA