Siyaset BDP, Suriye politikası için inceleme istedi
Paylaş
BDP, Suriye politikası için inceleme istedi

BDP, Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Mevlit Kandili günü Suriye’de meydana gelen olayların vicdanları kanattığını ifade etti.

Haberin Devamı

Suriye’deki olaylarda başlangıcından itibaren ölenlerin sayısının 7 bini aştığını iddia eden Tan, "Endişe ve tedirginlik içindeyiz" dedi. Bir çok kişinin Suriye’de akrabasının bulunduğunu söyleyen Tan, hükümetin politikalarını eleştirdi. Tan, "Dün Esad’ın eşi Beypazarı’nda yufka açıyordu. Dün balım, gülüm, sarmaş dolaş götürülen ilişkiler de doğru bir zeminde değildi bugün de değil" diye konuştu.

Tan, Suriye’deki "zulüm rejiminin mutlaka değişmesi gerektiğini" ifade ederek, "AK Parti’nin geçmişteki ve bugünkü politikalarını yanlış görüyorum" dedi.
Suriye’deki Kürtlerle ilgili bir statünün ortaya çıkabileceğini ve bunu temenni ettiğini belirten Altan Tan, Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili Meclis Araştırması açılması için TBMM Başkanlığına önerge verdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Tan, "Meclisi adres gösterdiği için BDP’li milletvekillerine tebligatların ulaşamadığı söyleniyor. Böyle bir sorun var mı?" sorusuna, "Her gün bir tomar fezleke geliyor. Böyle bir sorun yok. Benim hakkımda geçen hafta Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının 5 tane fezlekesi geldi" dedi.