Siyaset BDP'den seçim provası!
Paylaş
BDP'den seçim provası!

BDP'den seçim provası!

BDP, 12 Haziran’daki seçimlerde bağımsız olarak desteklediği milletvekili adayları için seçmenlerine örnek oy pusulaları dağıttı. Her milletvekilinin seçim bölgesine dağıtılan on binlerce örnek oy pusulalarında sadece o bölgede desteklenmesi gereken milletvekili adayının ismi yazılarak, "Evet" mührünün basılacağı yer gösterildi.

Haberin Devamı

Söz konusu örnek oy pusularınının özellikle okuma yazması olmayan seçmenin sandığa giderken mührü basacağı yeri karıştırmaması için hazırlandığı belirtildi.

Seçim barajı nedeniyle 12 Haziran seçimlerine bağımsız adaylarla giren BDP, desteklediği adaylar için binlerce örnek oy pusulaları hazırlayarak evlere dağıtmaya başladı. Her bölge için ayrı basılan örnek oy pusulalarında, seçmenlerin birleşik oy pusulasındaki adayın ismi yazıldı ve seçmenin nereye mührü basacağı gösterildi. Pusulada, sadece söz konusu bölgede desteklenen adayın adı yazılırken, bu uygulamanın okur-yazar olmayan seçmene kolaylık sağlanması için hazırlandığı belirtildi. Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde dağıtılan örnek oy pusulalarında seçmenin kafası karışmaması için sadece Mehmet Hatip Dicle’nin adı, sıralamadaki yeri ve mührün basılacağı yer işaretlenirken, diğer bölgelerde de aynı uygulamanın diğer adaylar için ayrı ayrı yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Hazırlanan örnek birleşik oy pusulasında, 12 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da 14 siyasi parti ile 9 bağımsız adayın seçime giriyor. Kentteki 9 bağımsız adaydan 6’sını BDP destekliyor.