Siyaset BDP'den seçim yasası tehdidi
Paylaş
BDP'den seçim yasası tehdidi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçim barajı konusunun “kırmızı çizgileri” olduğunu belirterek, “Bu konuda ortaklaşmazsak Borçlar, Ticaret ve Hukuk Usulü Muhakemeleri kanunları geçmez” dedi

TBMM Genel Kurulunda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor. Maddeler üzerinde BDP Grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, demokratik toplumlarda ve ülkelerde şiddet unsuru olmadığı sürece en zıt, aykırı fikirlerin parlamentoda tartışılmasının “demokrasinin gereği” olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

“Demokratik özerklik projelerinin” karşısına “siyasi suikast” kavramının ortaya koyulduğunu belirten Kaplan, “Bir başkası da bir kentimizin insanlarını aşağılıyor. İki Çelik var, birisi İzmir halkından diğeri de Kürt halkından özür dileyecek” dedi.

Torba Yasayla ilgili dün akşam yapılan alt komisyon toplantısında, Meclis'te temsil edilen partiler ile yüzde bir oy alan partilere Hazine yardımı yapılmasıyla ilgili önerge verdiklerini aktaran Kaplan, önergelerinin AK Parti'nin oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla bizzat müdahalesiyle CHP'nin önergeyi desteklediğini belirten Kaplan, “CHP, baraj ve Hazine yardımıyla ilgili tavır koyabiliyorsa, bunu kutluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaplan, şunları söyledi: “Seçim barajı bizim kırmızı çizgimizdir, seçim barajından ortaklaşma en asgari çizgidir. İçtüzük ile Borçlar, Ticaret ve Hukuk Muhakemeleri kanunlarıyla ilgili oluşturulan komisyonun üyesiyim. Burada 3 bin tane madde var. Ortaklaşmazsak bu geçmez. Buradan uyarıyorum; tehdit etmiyoruz. CHP, MHP söyledi, Heberal yasası çıkarıldı. Size seneye kadar mühlet. 3 bin önerge veririz, 3 bin kez konuşuruz, 3 bin kez yoklama isteriz, 3 sene de bu yasaların hiç birini çıkaramazsınız.”

(A.A.)