Siyaset BDP'li 2 vekile tahliye!
Paylaş
BDP'li 2 vekile tahliye!

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davalarında tutuklu yargılanan BDP milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi

Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 tutuklu milletvekilinin avukatları aracılığıyla 31 Aralık'ta Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesi, BDP milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan'ın tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali edildiği iddiasıyla yaptıkları başvuruları haklı bulması ve iki milletvekiline 3'er bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermesi üzerine avukatlarınca başvuru yapılan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan ve Yıldırım'ın tahliye talebini görüştü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13968","13968","201401","13968-91326.jpg","1", "0","Gülser Yıldırım tahliye edildi");



Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirme sonucu 5 Ekim 2010'dan bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan ve hakkında "Terör örgütü üyesi olduğu" gerekçesi ile yargılanan Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Ayhan ve 15 Şubat 2010 yılından bu yana hakkında "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan Mardin E tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Yıldırım'ın oy birliği ile tahliyesine karar vererek, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı dikkate alınarak başka suçtan tutuklu veya hükümlü olmadıkları takdirde derhal salıverilmeleri için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Tahliyelerine ilişkin evrak milletvekillerinin tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi ve Mardin E Tipi Cezaevine gönderildi.

GÜLSER YILDIRIM CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ


Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği KCK davasından Mardin E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan BDP Milletvekili Gülser Yıldırım cezaevinden tahliye edildi.

Haberin Devamı