Siyaset BDP'li başkana silahlı saldırıyla ilgili 2 gözaltı
Paylaş
BDP'li başkana silahlı saldırıyla ilgili 2 gözaltı

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkanı BDP'li İsmail Asi'nin dün makamında silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili gözaltındaki 2 kişinin sorguları sürüyor. Kaçan üçüncü kişi ise aranıyor.

Kızıltepe Belediye Başkanı BDP'li İsmail Asi, dün makamına gelen 3 kişinin, susturuculu tabancadan açtığı ateşle bacaklarından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Başkan Asi, tedavisinin tamamlanmasının ardından dün akşam taburcu edildi.

Saldırının ardından kaçan 3 kişiden O.A., vatandaşlar tarafındar yakalanarak linç edilmek istenirken, polis tarafından kurtarılarak gözaltına alındı. O.A.'nın yakalanmasının ardından saldırıya katıldığı iddia edilen N.F.Ç., de dün akşam saatlerinde polise teslim oldu. Gözaltındaki 2 kişiyle ilgili soruşturma sürerken, kaçan üçünmcü saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

VALİ: SORUNLAR DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'nin makamında silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Başkan Asi'nin sağlık durumunda endişe edilecek bir durumun olmadığını belirten Vali Cengiz, "Başkan Asi'nin sağlığı durumu gayet iyi, dün olayın ardından kaldırıldığı hastanede tedavi edildi. Olayın adli ve idari soruşturması ise devam ediyor. Şu anda şüpheli 2 kişi gözaltında, umarım olay en kısa zamanda olay aydınlatılır. Bölgemizin böyle olaylarla anılmaması en büyük dileğimizdir. Mardin geleceğini turizmde arayan, sevgide hoşgörüde birlik ve beraberlikte, kardeşlikte, barışta arayan bir şehirdir. Dolayısıyla hemşehrilerimizden özellikle ricamız, problemleri varsa bunu diyalog yoluyla çözmeleridir. Kesinlikle ve kesinlikle şiddete, silaha müracat edilmemelidir" dedi.

BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz ise olayla ilgili basına yaptığı açıklamada Başkan Asi'nin dün gece evinde istirahat etmek üzere taburcu edildiğini belirterek, "Olaya karıştıkları iddia edilen iki kişi güvenlik güçlerinin elinde. Saldırıya karıştığı tahmin edilen üçüncü kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bilgisi geldi bizlere. Başkanın sağlık durumu iyi durumdadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadir ÜRÜNDÜ- Mehmet Ali DİNLER/ MARDİN, (DHA)