Gündem BDP'li kadınların eylemine izin yok

BDP'li kadınların eylemine izin yok

Paylaş
BDP'li kadınların eylemine izin yok

BDP'li kadınların 'Kürt sorununa çözüm, Abdullah Öcalan'a özgürlük' için Diyarbakır'da yapmayı planladığı çadırlı eyleme valilik izin vermedi

Bugün alana gelen aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kadınlar, eyleme izin verilmemesi sonucu yaklaşık 3 saat bekledi. Bu sırada ara sokaklardan çıkan bir kişi, polislerin bulunduğu noktaya el yapımı ses bombası attı. Kalabalık, polisle yapılan görüşmeler sonucu 1 kilometre uzaktaki BDP il binasına kadar yürüdü.

BDP Kadın Meclisi, Kürt sorunun çözümü ve Abdullah Öcalan’a özgürlük için Diyarbakır Batıkent Meydanı’nda bugün ve yarın nöbet çadırları kurup, İstasyon Meydanı’na yürüyüş düzenleme kararı aldı. Diyarbakır Valiliği ’Kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacı’ gerekçesiyle eyleme izin vermedi.

POLİSE SES BOMBASI ATILDI

Merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı’nda bugün çadır kurmayı planlayan, aralarında Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu yaklaşık 100 kadın alana gelince polisle karşılaştı. Valiliğin aldığı kararı milletvekillerine bildiren polisler, daha sonra ’alandan ayrılmaları’ konusunda kalabalığa sık sık uyarı anonsları yaptı.

Polisin uyarılarını dikkate almayan kadınlar, yaklaşık 3 saat beklemeyi sürdürdü. Bu sırada ara sokaklardan kimliği belirlenemeyen bir kişi, çevik kuvvet polislerinin bulunduğu noktaya el yapımı ses bombası atarak kaçtı. Kısa süreli panik ve arbedenin yaşandığı eylemde, kadınlar daha sonra yürümek istedi. Polisle bir süre yapılan görüşmeler sonucu kalabalık, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki BDP il binasına yürüdü.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)