Siyaset BDP'li Önder: Soru kitapçıkları pazarlandı
Paylaş
BDP'li Önder: Soru kitapçıkları pazarlandı

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, KPSS'den önce soru kitapçığının 25 bin TL karşılığı pazarlandığını iddia etti

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) önce soru kitapçığının 25 bin TL karşılığı pazarlandığını, Diyarbakır’da buna şahitlik edebilecek insanlar olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Önder, 2012 KPSS sınavına giren üç kişiyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

2010’daki KPSS’de meydana gelen olayın sorumlularının hala ortaya çıkarılmadığını ifade eden Önder, "Kolluk kuvvetleri bunun karşısında acze düşmüştür. Bu, bunun bir siyasi tercih olduğuna ilişkin fikirlerin kesinleşmesine yol açtı" dedi.

Bu yıl da yeni bir skandalla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Önder, "Yine kısa sürede tatmin olan yöneticileri görüyorum. Binlerce ailenin emeğini ilgilendiren bir hırsızlık. Kimse bu vebalın altından kalkamaz" diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’e "Bir vilayette soru kitapçığı çalındığından haberiniz oldu mu olmadı mı?" sorusunu yönelten ve tek kelime ile yanıt isteyen Önder, KPSS soru kitapçığının sınavdan önce 25 bin liradan pazarlandığını, Diyarbakır’da buna şahitlik edebilecek insanların bulunduğunu savundu.

Haberin Devamı

Sınava giren Eren Kaya da soruların önceden dışarıya sızdırıldığını iddia ederek sorumluların bulunmasını istedi.

>> Ali Demir için suç duyurusu