Siyaset BDP'li Tuncel'e protesto şoku
Paylaş
BDP'li Tuncel'e protesto şoku

Geçen hafta yıkım gerginliğinin yaşandığı Sarıyer'de vatandaşlarla bir araya gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel beklemediği bir anda protesto edildi

Barış ve Demokrasi Partisi Sarıyer İlçe teşkilatının düzenlediği Dertbent’teki vatandaşlara destek eylemine BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de katıldı.

Haberin Devamı

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Tuncel burada yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, kentsel ranta dönüştü. Amaç buradaki fakirleri çıkarıp zenginleri yerleştirmek. Siyasilerin halkla beraber hareket etmesi gerekir. Buradaki insanlar insanca yaşam koşullarına, daha modern çağdaş, sosyal haklara sahip, eğitim haklarına sahip olmak istiyorlar. Bunları isterken evlerinden, çevrelerinden olmak istemiyorlar" dedi.

Tuncel tam konuşmasını bitirmek üzereyken kucağında çocuğuyla gelen bir kadın ’PKK yardımı istemiyoruz’ diye bağırdı. Bu sırada bazı vatandaşlar kadının üzerine yürürken bazısı kadını eliyle itti.

Araya giren sivil polisler protestocu kadını uzaklaştırarak gerginliğin büyümesini önledi. Protesto karşısında sessizliğini koruyan Tuncel, incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.

Haberin Devamı

Uğur ALAATTİNOĞLU / İSTANBUL, (DHA)