Siyaset BDP'liler İmralı'ya gidemedi
Paylaş
BDP'liler İmralı'ya gidemedi

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'na gitmek için Mudanya İskelesi'nden Rita adlı tekneyle hareket eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ve parti yöneticileri, 1.5 kilometre yol aldıktan sonra kendilerini eşlik eden Sahil Güvenlik botu tarafından durduruldu

Yasak olduğu gerekçesiyle yollarından döndürüldüklerini söyleyen BBP İl Başkanı Ünsal, "Şu bir gerçek ki; ‘İsteyen gider görür’ sözü yalanmış. Demek ki bakanımız doğru söylemiyor. Öcalan’ın adada olduğundan da emin değiliz" dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na İmralı Adası’na gitmek için geçen çarşamba günü başvuruda bulunan BBP’liler, bugün adaya gitmek ve terör örgütü elebaşını protesto etmek için Mudanya İrtibat İskelesi yanındaki amfi tiyatroda toplandılar.

İl Başkanı Ömer Ünsal, burada yaptığı açıklamada, Öcalan’ın akıbetinin ne olduğunu sorgulamak ve bilmenin herkesin doğal hakkı olduğunu söyledi. Onun yerini söylememek ve doğrulamamanın vatana ihanetle aynı paralelde olduğunu ifade eden Ünsal, "Öcalan kimin kime emanetidir ki bu kadar korunuyor. Nerede görülmüş ki devletine ihanet edenler baş tacı edilip kendisine ada tahsis edilmiştir.

Öcalan canisinin İmralı’da olup olmaması konumuz olmayıp lakin orada olması sadece tesellidir. Vahim olan caninin nerede olduğu, kimlerle görüştüğü, bu görüşmelerden ne sonuç çıktığıdır. Görüşmeler Oslo görüşmelerinin devamı mıdır? Bu görüşmelere Erdoğan da katkı sağlamış mıdır? Kendisi direkt veya dolaylı olarak ne derece işin içindedir. İktidar terör sorununu çözmek istiyorsa, ihanetin geldiği yer Kandil ise, Türk Ordusu Kandil’i yerle bir eder Barzani’yi ve Talabani’yi Kandil’e gömer ve Yüce Türk Milleti de arkasında durur diyoruz. BBP olarak terörün bitirilmesine yönelik her türlü çalışmanın altına imzamızı atarız" diye konuştu.

YOLA ÇIKTILAR AMA GİDEMEDİLER


İmralı İrtibat İskelesi önünde toplanan BBP’liler daha sonra İsmet İnönü Bulvarı’ndan İskele Meydanında kendilerini bekleyen Rita adlı tekneye giderken bölücü başı aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdiler. Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda, Osmangazi İlçe Başkanı Emin Er ve Alperen Ocakları Başkanı Bülent Yurtsever tekneye binerek İmralı’ya doğru hareket ettiler. Sahil Güvenlik botunun eşlik ettiği tekne 1,5 kilometre sonra geriye döndürüldü.

Dönüşte açıklama yapan BBP İl Başkanı Ünsal, Sahil Güvenlik tarafından yasak olduğu gerekçesiyle yollarından döndürüldüklerini söyleyerek, "Şu bir gerçek ki; ‘İsteyen gider görür’ sözü yalanmış. Demek ki bakanımız doğru söylemiyor. Öcalan’ın adada olduğundan da emin değiliz. Bu konuda içimiz rahat değil. Bunu da her zaman dile getirip bu işin peşini bırakmayacağız. Bu söylentiler devam ederse tekrar bu tür bir girişimde bulunacağız" dedi.

Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa), (DHA)

Haberin Devamı