Siyaset BDP'nin grup başkanı seçildi
Paylaş
BDP'nin grup başkanı seçildi

BDP'nin grup başkanı seçildi

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, partinin grup başkanlığına Muş Milletvekili Nuri Yaman, grup başkanvekilliklerine de Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın seçildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çelik ve BDP’li milletvekilleri, partilerinin Meclis grubunda, parti içi görevlendirmeleri tamamlamak üzere toplandı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan, Genel Başkan Çelik, partinin TBMM Grup Başkanlığına Muş Milletvekili Nuri Yaman’ın seçildiğini bildirdi. Grup başkanvekilliklerine Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın seçildiğini belirten Çelik, idare amirliği ve komisyon üyelikleri için de kapatılan DTP dönemindeki görevlendirmelerinin süreceğini kaydetti.

Demir Çelik, yarın ki grup toplantısında konuşmayı Grup Başkanı Nuri Yaman’ın yapacağını ve partinin hedeflerinin bu konuşmada detaylı olarak açıklanacağını söyledi.

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman ise konuşmasına, gazetecilerin, "grup başkanı seçilmesinde partinin milletvekilleri içinde yaşça büyük olmasının etkili olup olmadığını" yönündeki sorusunu yanıtlayarak başladı. "Türk siyasi partiler geleneğinde ’ağabey formülü’, birçok tıkanmayı açan önemli bir formüldür" diyen Yaman, bunun örneklerinin geçmişte de yaşandığını söyledi. Barış, kardeşlik duygularını halka yaşatmak için daha içten, daha samimi ve daha büyük şevkle çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yaman, ülkenin tüm sorunlarının çözümünde, özellikle hukuk dışı uygulamaların kamuoyuna sunulması ve Kürt sorunu ile ilgili çalışmalara hız vereceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Yaman, "partinin genel başkanı ayrı, grup başkanı ayrı olarak mı çalışmalara devam edilecek?" sorusu üzerine, parti olarak bir kurultay süreci yaşadıklarını, kurultayın 1 Şubatta yapılacağını, eş başkan sistemi içinde bir genel başkan seçiminin de yapılacağını söyledi. Bu arada, Barış ve Demokrasi Partisi yazılı tabela da asıldı.