Gündem 'Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir'

'Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir'

Paylaş
'Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir'

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında kardeşiyle cansız bedenine ulaşılan Ali Haznedar'ın 5 yaşındaki kızı Sudenaz'ın, 7 aylık hamile annesine 'Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir' demesi herkesi hüzünlendiriyor

Kerim (30) ile Ali Haznedar (34) kardeşler, 28 Ekim’de maden ocağında 16 arkadaşıyla mahsur kaldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında olaydan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Kerim Haznedar’ın cenazesi 8 Kasım’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Eşi Fadime Haznedar (31) yedi aylık hamile Ali Haznedar ile 4 işçiye ise bugün ulaşıldı. Kocası Ali’nin yokluğunun acısını üç çocuğu ve yakınlarının desteğiyle hafifletmeye çalışan Haznedar, bazen çocuklarının "babam nerede?" sorusuyla çaresiz kalıyor.

Henüz hiçbir şeyin farkında olmayan, işçinin 5 yaşındaki kızı Sudenaz’ın, "Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir" cümlesini duyanlar gözyaşını tutamıyor.

BEBEKLERİ OLUNCA BABALARININ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Fadime Haznedar, eşinin bazen ocağın çok kötü durumda olduğunu söylediğini ancak borçlarından dolayı çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Olayın sorumlularının çocuklarına, "babam nerede?" diye sorduklarında cevap vermelerini isteyen Haznedar, başka bir şey demediğini, sadece bu soruya cevap aradığını söyledi.

Haberin Devamı

Haznedar, çocuklarını avutmakta zorlandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklarım babalarını sorduğunda ’gelecek’ diyorum. Beş yaşındaki çocuk ’Bebeğimiz olsun kokusuna gelecek babam’ derse ne diyebilirsiniz? Kızım, ’Babam ava giderdi, köpek dağda kalırdı. Sonra köpek babamın kokusuna gelirdi. Bebeğimiz olursa da babamız gelir’ diyor. Diğer çocuklarım gizli gizli ağlıyor. İlk iki gün olay yerinde, durumumdan dolayı ambulansta eşimi bekledim. Çaresizlik çok zor. Yüce Allah bize yardım etsin, sabır versin."

BEBEĞİN İSMİNİ EŞİ BELİRLEMİŞ

Diğer üç çocuğu doğduğunda eşinin isim vermek için hiç çaba göstermediğini ancak hamile olduğu bebeğine "Sare" ismini vermek istediğini aktaran Haznedar, rahatsızlığından dolayı kocasının hep, "sen yatacaksın, ben bakacağım" dediğini anımsattı.

AA