Yaşam Bebeğine 52 gün sonra kavuştu

Bebeğine 52 gün sonra kavuştu

Paylaş
Bebeğine 52 gün sonra kavuştu

İzmir'in Torbalı ilçesinde, prematüre olarak 960 gram dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken Furkan Taha bebek, özel hastanedeki 52 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu

Torbalı Şehitler Mahallesi’nde yaşayan 6 aylık hamile Ceyda Kaşar, geçen 15 Kasım’da aniden sancılanınca Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadın, burada erken normal doğumla 960 gram ağırlığına bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Erken doğum nedeniyle bazı iç organları tam gelişmeyen ve solunum güçlüğü çeken ’Furkan Taha’ ismi verilen bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmadığı gerekçesiyle Özel Medifema Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 52 gün boyunca kuvözde tutulan bebek, sağlığına kavuştu. Hızla kilo alan ve 2 kilo 120 grama ulaşan bebek, bugün ailesine teslim edildi.

Torbalı’daki bir pastanede 13 yıldır pasta ustası olan Melih Kaşar ve 3 yıllık eşi eşi Ceyda Kaşar, çocuklarını kucaklarına alabilmenin mutluluğunu yaşadı. Özel Medifa Hastanesi Başhekimi Fatih İnmez de prematüre olarak doğan Furkan Taha bebeğin kendilerine getirildiğinde durumunu kötü olduğunu belirterek, "Ancak uyguladığımı, tedaviler sayesinde kısa sürede kendini topladı. Şu an istenilen kiloya ulaştı. Sağlığı da gayet iyi" dedi.

Haberin Devamı

DHA